Onsdag

Det är ju faktiskt inte så att vi bara åker fram och tillbaka på BB, även om det lätt kan kännas så.
Nejnej, Erik håller även på med huset en hel del.
Ja, det vart väl lite mycket nu kanske, men den här bebisen som varken vet in eller ut (så att säga, haha),
och husgrunden som måste bli klar innan vintern. Mycket hade kunnat göras bort tidigare, om det inte hade regnat så förbaskat mycket. Att hålla på med grunden då hade nog resulterat i att huset rasat ihop, och det vill vi ju faktiskt inte.

Varje gång vi tar oss ett steg framåt så säger både jag och Erik: "Vilken jäkla tur att vi bestämde oss för att riva bort allting!"
Även om det inte var någon fukt i huste just då, så har det minsan varit det en gång i tiden. Under vissa fönster och de nedersta timmerstockarna på nått ställe var helt uppruttnat, som mjöl. Hade vi inte bestämt oss för att riva ner huset till skelettet, så hade vi förmodligen aldrig upptäckt det där.
Än så länge är allting vi gör med huset roligt. Nu kanske ni tänker att jag inte ska säga så mycket som inte gör nånting där nere, men Erik tycker faktiskt samma sak.
Även om vi båda tycker att det är roligt att göra just sånna här saker, renovera, så kan man väl tänka sig att vi kanske skulle tappa lusten att renovera ett hus som vi inte kan flytta in till förän om flera år.
Ja, den dagen kommer säkert. Men än så länge är det bara roligt!

Det är så roligt när man vet att man gör det till sig själv, att vi ska bo där hela livet och uppfostra två fantastiska ungar och ha middagar på altanen och trädgårdsland och djur. Varje julafton med alla nära och kära där vi ska duka långbord i vårat fantastiska kök på 40kvm, och tända marshaller och lyktor efter hela vägen och spana på tomten genom fönstret. Man kan se hela sitt liv framför sig när man nu står där och tittar på ett hus som ser nästintill fallfärdigt ut. Det är så fantastiskt.

Nu håller de som sagt på med grunden, Erik får massor av hjälp av både familj och kompisar och det är guld värt.
Vi får hoppas att de inte lessnar före oss.. ;)
Det går framåt, och de har gjutit en sida och igår murade Erik dit stenarna. Så småningom kommer det att hamna skivor på med ventiler, så grunden kommer inte se ut sådär, men det blir nog inte förän nästa sommar.

Här river Erik formen till gjutningen


Och här har han sågat bort det dåliga timret för att ersätta det med nytt!


Nu har han även murat dit stenarna, men det har jag inte hunnit fota.

Eriks andra hand och rådgivare i det här projektet är ju såklart hans kära far.
Och vilken himla tur att vi har honom, även om Erik är sjukt duktig och kan det mesta, så kan svärfar allt!
Nu efter vi fått grunden klar så kommer vi i alla fall att stänga igen bygget över vintern.
Det känns rätt skönt, för oss alliopa. Som sagt så blev det så stressigt nu när grunden måste bli klar innan snön kommer, och vi åker in och ut på BB. Så när det här är klart ska det bli skönt att få fokusera på familjen, på oss, kanske kunna planera in något roligt emellanåt. Prio ett i vinter är att ha mamma som barnvakt så mycket som möjligt så vi tar oss ut på lite fågeljakt. :) Hade vi haft en norrbottensspets hade jag varit ute i skogen hela dagarna nu, sammadragningar eller inte. Det är så otroligt vackert ute nu och att jaga fågel den här tiden är bland det absolut roligaste man kan göra. Men med en hund såklart, som vi inte har. Ett projekt i framtiden, för tillfället har vi då verkligen inte tid med någon hund!

Nu har jag suttit för länge vid datorn, lite uppdatering om allt utom BB och bebis!
(även om vi för tillfället mest bara ser fram emot att få ligga och gosa med lillebror)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback