Advent!

Igår hade vi som sagt adventsmys. Det var trevligt, vi fick plats allihopa och hälften av fikat är över.. Kan det vara så att jag bakade för mycket?



Idag tror jag vi far en sväng  till strandkullen lagomt till fika och tar med oss lite fika.. Så Lukas får mysa lite med farmor och farfar!

Ikväll ska vi äta pizza på vilhelmina, om det inte är fullt på lascite.. Sen ska vi gå samhället runt för att dricka glögg, det är ju skyltsöndag!


Strålande jul!

Eftersom det tar en smärre evighet att julpynta med en son på snart 10 månader, så har vi smygbörjat lite grann. Härligt är ordet!

Först och främst ska jag säga att jag hade en toppenhelg, även fast Erik inte var hemma.
Jag sov hos syster i fredags, och hon tog hand om Lukas, jag sov i Malous rum på övervåningen, som en stock! Dom fick komma och väcka mig på morgonen! Helt underbart, och natten till söndagen sov Lukas hela natten fram till kl.6, men då ville han inte sova mer. Men det gjorde ingenting, för jag var så otroligt utvilad!
Sen for vi till strandkullen i söndags jag och Lukas och fick fika, och lekte av oss i några timmar.

På måndagen for vi till Henrik och Hannah på kvällen när Erik kommit hem, för att han skulle hinna träffa Henrik innan han åker på jobbet (dom byter av varandra med ledigveckorna), även där serverades fika.

Igår satte vi upp julgardiner och ljusstakarna, och sen åkte vi till Strandkullen, Erik skulle skruva lite i skotern. När vi var och handlade tidigare på dagen så hittade vi den här härligheten på Coop,




- Dufenkrooks Hjortronglögg!  Så den tog vi med till Strandkullen och det var riktigt god! Inte alls lika söt som vanlig glögg, den var fräsh och frisk och supergod! Jag håller gärna på traditioner, men för sådana här härliga saker gör jag gärna undantag! fem stjärnor! (Till glöggen bjöd såklart svärmor på fika, kan även tala om att det var årets andra glögg, första fick jag hos syster i fredags!)

Idag har jag gjort lussekatter, som precis som vanligt ser rent förjävliga ut, och första plåten blev lite brända så dom tänker jag kasta. Men ja, även fast dom alltid ser hemska ut och ofta är rätt torra, så är det ett måste.
Sen har vi även gjort ett pepparkakshus, det ser väl egentligen rätt hemskt ut det också, men även här så är det ett måste.
Sen har jag även börjat jobba igen! ! timme och 15 minuter per dag! :) Känns stort att ha tagit det steget, men det kommer nog gå bra. ;) Jag har börjat städa på dagiset här i Latikberg igen, och jag städar efter stängning så jag får ta Lukas med mig om jag inte har barnvakt! Känns alldeles toppen!
Nu for nästan precis Robin härifrån, han har hälsat på och druckit glögg.
Nu ska vi se arga snickaren och sen Morden på 1an.

Jag ser fram emot adventsmys till helgen, imorgon ska vi leta julgran, på lördag ska vi ha glöggkväll och adventsfika här, (då tror jag vi spetsar glöggen?;)) jag bakar för fulla muggar för ett riktigt adventsfika, och hoppas att det kommer smaka gott och att vi får plats.. Men, finns det hjärterum så finns det stjärterum! Men som det verkar nu blir vi inte så farligt många så vi får nog plats!
Och på söndag är det såklart skyltsöndag. Just precis nu öser snön ner utanför fönstret, bra avslut på en dag med regn!

Äntligen äntligen äntligen börjar det här som jag har sett fram emot sen januari! Äntligen kommer julmyset!

25 år!

Erik och Anders fyllde 25 i lördags, och kalaset gick bra. Tror att de flesta hade trevligt och roligt, och ingenting gick sönder. ;)

På söndagkväll kom mamma &co och grattade Erik,
då fick han i vanlig ordning årets lynxmössa (bland annat)..

Han ska läras i tid säger jag bara,
här är Lukas i årets lynxmössa, och lynxtutten!



Ikväll har jag beställt julklappar, så vi är nästan klara med alla julklappar nu tror jag?
Vet att vi har en till svärföräldrarna och en till Rebecka kvar, men annars tror jag det är klappat och klart, skönt!
Gammelmormor Greta pratade sist vi var där om hur hemskt hon tycker det är med allt ståhej kring julklappar, så jag tror hon kommer gilla sin julklapp! Den är mysig och speciell! Mer avslöjar jag inte!:)

Försöker även övertala Jocke och Sussi om att hänga med utomlands till sommaren, får väl se om vi lyckas! :)
Om dom ska med så tror jag dock inte att Jocke ska få ha något att säga till om, då slutar det väl att vi åker till Chicago! :p
Vi funderar på grekland eller spaninen.. ingen som har nått tips?
Nu ska jag se klart arga snickaren och sen greys.. om jag orkar vara vaken så länge till.

Fredagsmys

I dag var det Eriks tur att få sovmorgon, håller ni inte med?
Så jag har varit upp sen 8 ungefär, och nu ligger Lukas och Erik och myser i sängen, även om det egentligen inte går att mysa med Lukas. Han sparkar bort täcket och kryper upp mot gaveln för att kolla om det finns nått roligt att sno där. :)
Men dom är finast, mina grabbar!

Jag har gjort en omelett och satt på kaffe, och tänt ljus och försökt vara lika duktig och mysig som Erik. Får väl se om han godkänner det:)

I den här familjen tar vi hand om varandra!

Nu skrämde Erik Lukas, oops.

Renovering

Erik räknade ut att vi inte kommer kunna göra om tvättstugan i vinter, eftersom vi kommer måsta dra om rör och grejer i det taket sen när vi ska bygga ut och göra om toaletten. Typiskt! Lite surt var det allt, vi hade både planerat och sett fram emot ett renoveringsprojekt såhär under vinterns mörkaste dagar..

Men istället tänker vi ta tag i renoveringen av matkällaren och potatiskällaren!
Och jag måste säga att det kändes bättre, ett lagomt litet mysigt projekt!
Jag önskar dock att vi hade kommit på det i sommras så vi kunde ha åkt till Kittel och plockat skiffer från fjället.. ;)
Istället får vi nog betala några tusen för skiffer på nät.. det kommer inte bli sådär ojämt och mysigt som jag gärna hade haft det, men fint blir det nog i alla fall! Detta planerar vi att sätta igång med i januari!

På begäran av tant Stina kommer en bild på allas lilla hjärta.




Vår villkorslösa kärlek!

Min finaste!

Erik är absolut bäst, världens bästa pappa och världens bästa sambo! Så är det bara!
Både i går morse och i morse så har han låtit mig sova TILLS JAG VAKNAT! Han har varit snabb upp ur sängen när Lukas har vaknat för att ta hand om honom, och jag har aldrig ens märkt att dom har klivit upp, startat tvn, och dolat på. Tala om att jag har varit slut på! För vi har ingen dörr till sovrummet, och ett rätt litet hus, så att jag sov även fast dom var uppe är helt sjukt.
Imorse när jag väl vaknade (9.30!) så hade Erik till och med gjort i ordning varma mackor till frukost och startat kaffebryggaren, så det första jag kände var doften av kaffe! Han hade tänt ljus på bordet och gjort så fint.
Vilket tur att jag har en sån bra karl!

Lukas är dock fortfarande besvärlig på nätterna.. Och det har han ju varit i ca. 2-3månader (till och från) nu, så man börjar bli less.. Tyckte alla sa att det blir bara lättare och lättare ju större dom blir? Lukas har ju varit en ängel tidigare, han blir ju bara svårare och svårare! :P Skämt åsido, det här är väl nån period som går över någon gång också, men när man är mitt uppe i det så känns det som att det aldrig kommer blir bättre..

Tur att jag har min älskade som är så fantastisk!

Nu medans Lukas sov har jag bakat kakor och bäddat rent i sängen, med den nya energin jag har! När Lukas vaknar ska vi städa! Och det känns SÅ KUL! Jag älskar att städa!

Erik är och jagar fågel, och när han kommer hem ska han få världens största puss. Och en nybakad kaka!

Ankipanki, vad tror du om en date nästa vecka? Så jag får höra allt om dina äventyr och du får smaka mina kakor?;D

Stinky och Jacke har skaffat sig en större lya, så jag och Erik funderar på om vi inte måste åka till Umeå och julhandla en sväng i december kanske, nu när vi har eget rum och allt;) Ta en riktig glöggkväll? Dessutom hade ju jag och Erik så jäkla roligt förra året när vi var och julhandla!

Äntligen!

Äntligen är den en sån här bra måndag, alltså inte måndagen när Erik far utan måndagen när han kommer hem!
Eftersom han var borta igår så firar vi farsdag, så han har både present och tårta (som svärmor bakat) som väntar världens bästa pappa när han kommer hem!

Lukas har ju fått två tänder till, och då är läget följande:
Han sover inte på dagarna, förutom i vagnen, han skriker mer än vad han jollrar och skrattar, och är tyst.
De två senaste kvällarna har det inte gått att lägga honom i vanlig ordning heller utan skrik.
Han har i regel vaknat i alla fall en gång per natt och skrikit, och även ett antal gånger per natt då han tvär grinar till och vill ha tutten och klapp på kinden.
Dessutom, han som slutade äta helt på natten, vaknar nu kl.6 för välling för att sedan somna om och sova till 8 ungefär. Och tro mig, jag har försökt med allt för att inte vika mig och ge honom välling kl.6, men jag har varit trött och ensam, och vek.
Minst sagt kan man nu säga att jag är trött! Välkommen till småbarnslivet Sandra!
Äsh, jag ska inte gnälla för mycket, allting går, men det är sjukt jobbigt att vara ensam när han är sådär. Och det är sjukt jobbigt att vara trött. Tur att de flesta i min närhet har märkt att jag har varit trött, så det är därför jag har varit tvär och otrevlig, och i stället för att ta ett steg bakåt så har jag fått massvis med hjälp. I onsdags till exempel fick jag åka till mamma och vila upp mig från allt skrik (eftersom hon då underhöll Lukas så fort han pep). Det var skönt! I natt fick jag sova alldeles underbart, så jag är tacksam för det lilla.
Och som sagt så kommer Erik hem ikväll. Juubel!

Nu har i alla fall båda tänder kommit ut, en liten pigg på varje sida i överkäken. Han ser ut som en liten vampyr!
Så det kanske är därför han har sovit så bra natten som var. Och jag är för övrigt även tacksam för att han inte har feber och massa annat skit som kan komma med tänderna, han bara skriker. Det är den enda. "det enda"! hm?

Nu ska jag göra några burkar mat till Lukas, sen börja med farsdagsmiddagen.
Och sen åker vi till Strandkullen eftersom det finns fler fäder att uppvakta, och även en bit av svärmors tårta kvar som jag ska njuta av, mums!
Lukas sover nu i vagnen, förhoppningsvis sover han några timmar så han är pigg ikväll.
Oavsett om han är pigg eller inte så brukar han vara på ett strålande humör hos farmor och farfar!

Ikväll prövar vi bearnaise chips, jag har smakat lite en gång förut men minns inte hur det smakade.
När Erik kommer hem blir det att svulla varje kväll, chips och kakor och pajer och tårtor och julmust i mängder!

Jag längtar efter jul!

Min darl.

Jag glömde ju bort det bästa, glasyren på kakan.
Erik är ju fantastisk, det borde ni väl förstått vid det här laget? Han är verkligen det absolut finaste som finns.

I lördags när vi skulle på Eriks mormors 75årskalas, så fixade han frillan och var så jäkla snygg, sådär snyggt tror jag verkligen aldrig han har haft håret. Skit snyggt helt enkelt! Också klär vi på Lukas, och sen när vi klär på oss själva för att gå ut till bilen, så tar han på sig skor och jacka, sen tittar han upp mot hatthyllan och jag förstår direkt vad som kommer att hända.. Han sträcker på sig, drar kepsen över huvudet, och går ut genom dörren.
Av ren vana helt enkelt, det var ju inte så att han med mening ville sabba frisyren.

Jag kunde inte låta bli att le och tänka: `Det där är min baby i ett nötskal!´
Det är en sån här grej som alltid kommer få mig att le och bli varm i hela kroppen.
Han är toppen! Hela kvällen när jag tittade på honom kunde jag inte låta bli att le, han är för söt.
Men oavsett fixad frilla eller keps frilla så är han alltid finast i världen.

Nu ligger Lukas och sover i vagnen, vi är fortfaranade hos mamma. Jag har hjälpt mamma beställa efter julklappar till alla barnbarnen, och nu ska jag äta lite blåbärspaj som blev kvar sen igår, sen ska jag slappa. Vi har haft en bra natt hos mamma, jag är så glad att jag har henne! Nu är hon dock på jobbet. Men mamma har verkligen varit toppen sen jag fick Lukas, och även Eriks mamma har varit toppen. Vi har tur vi, att Lukas fick sån bra mormor och farmor. När vi ska till Boden på julbord och firmafest med Eriks jobb så ska Lukas vara hos mamma. Det känns så skönt, jag vet att han kommer ha det så bra.

Nu på schemat - blåbärspaj!
Adios!

Onsdag

I veckan är Erik på jobbet, vilket betyder att datorn sällan startas, och där med mindre bloggande. Men hur som helst, hade vi en toppen vecka förra veckan när Erik var hemma.
Ett tag trodde han att han kanske skulle få åka hem imorgon, men det verkar inte så. Såklart hade det varit underbart att ha hem honom redan imorgon, men jag gillar inte tanken på att han ska köra 50 mil i mörker, och han gillade inte tanken på att sova kvar där tills fredagmorgon heller om han skulle måsta åka iväg igen på söndag. Så det blir nog bäst att han jobbar hela veckan ändå!

Rebecka var hemma i helgen, och Eriks mormor som har fyllt 75 hade kalas i lördags. Vi gav henne en micro, som hon var väldigt nöjd över. Fast det hon blev gladast över var nog att vi sov där, så på söndagmorgon fick hon ta del av Lukas morgonhumör, som är helt otroligt underbart. Hon var så glad när vi for därifrån efter att ha fått en hel del leenden och skratt och mys på morgonen.

På söndagen bjöd svärmor på mat, så vi skulle hinna träffa Rebecka lite mer innan hon åkte. Det blev en toppensöndag, och Lukas var på sitt allra bästa humör, trots att han var trött, och visade faster precis vilket underbarn han är.

Kvällen avslutades med att Erik fick med sig en sån här fin matlåda inför arbetsveckan!
(Kan tänka mig att en hel del gubbar i kojan stannat upp för att kolla in den;))



Nu sover Lukas så vackert i vagnen, han vägrar sova inne i sängen nu på dagarna, så jag får gå en sväng med honom, sen sover han gärna 2-3 timmar ute i vagnen istället.
När han har vaknat, vilket inte borde dröja allt för länge nu, blir det mellanmål och sen åker vi ner på Vilhelmina för att övernatta hos Lukas mormor(som saknar honom, och kanske mig lite grann) i natt. Mysmysmys.

Men jag saknar Erik och vill ha hem honom nu på en gång.