Kom in eller stå kvar!

Vi tänkte beställa efter ny ytterdörr till drömkåken nu. Mest för att det vi börjar med där nere nu kostar ingenting, så den här månaden blir det inga utgifter på det huset. Därför tänkte vi göra oss några. :)
Vi tänkte att det är lika bra att köpa den, helt enkelt. Så finns den. När det passar sig att sätta in den. När vi ändå har pengar över. Svammel?

Hur som haver, så väljer vi mellan dessa två
På den övre är det cotswoldglas, och det är det som väger emot.
Den nedre är det klarglas, men då känns det osäkert hur alla de här små ränderna ser ut i verkligheten?
Hujedamig, tala om beslutsångest! Men den armade dörra lär väl sitta där tills vi går till graven!
Kul att göra fel beslut då liksom.. :)
Men jag tror att det väger mot den nedre.. tror jag. (?!?!?!?)

Redo för slask

I fjol hade vi tvådelat regnställ till Lukas, jacka och byxa. Vilket såklart inte var särskilt praktiskt på en liten vilde.
Så i år fick det bli en Katvig regnoverall som jag hittade på tradera för en alldeles för bra summa.
Bara hålla tummarna att det passar.
Jag hatar att beställa efter kläder,det är så mycket lättare när man får titta och testa. Jag gick in på sportringen i hopp om att de skulle ha en, men de hade bara jacka/byxa. Men, jag håller tummarna.


Dagens prestation

Vår lilla kille har agerat modellImorse när jag for på jobbet sa jag till Erik:
-"Huvudsaken han är ren! Ta inte på honom några kläder förän ni far dit!"
Jag förväntade mig en bild på ett barn antingen i full gråt, eller på god väg dit i alla fall.
Men icket, han ler så fint vår ängel! Den här bilden värmde mammas hjärta hela dagen och gjorde min 13 timmars långa arbetsdag till en dans!

Fira friskt

Tro det eller ej- men jag är så sugen att få börja måla taken! De där orden kommer jag med säkerhet att få äta upp!

Igår firade vi. Erik undrade vad vi skulle fira?
Jag letar alltid anledningar att fira. Anledningar att baka, göra tårta, eller fira på annat vis.
Så vi firade att vi igår rensade nere i huset hela dagen, och det blev rätt mycket gjort. Idag har Erik gjort ännu ett ryck, och i skrivande stund är han där med bärhjälp och bär ut de sista tunga grejerna. Så det snart blir dags för att riva!
Vi firade livet, vi firade varandra, vi firade framtiden. Första dagen på resten av vårat liv.
Jag firade med att göra en treveckorssallad. (Nej, det behövs inte mer än så för mig. Det kan räcka att fira så.) Ja, det kan räcka att fira så. Men igår gjorde det dock inte det. Vi fortsatte fira med massa gofika på kvällen, så när vi la oss i sängen var magen rund och go. Kompenserade den nyttiga salladen kanske?
Ja, sallad är väl inte mycket att fira med egentligen. Men oj så gott det var!
Jag brukar ha i vitkål, morötter, purjolök och röd och gul paprika. Det absolut roligaste med treveckorssalladen är att få slänga ihop dressingen! Den blir olik varje gång eftersom jag brukar köra på det jag har hemma.
Smaskens!Jag hade för övrigt en fantastisk helg. Huset blev rensat av både storasyster och svägerska, och sen spenderades resterande lördag hos mamma där jag sov en timme mitt på dagen i soffan. Det är så härligt att åka bort ibland, till mamma och till strandkullen. Att bara få vara lat. Där allt serveras, och disken försvinner spårlöst på ett magiskt sätt. Där man får skämmas bort lite grann, ibland. Söndagen spenderade vi eftermiddagen i strandkullen där jag, farmor och Lukas tog en liten promenad med Lukas i Eriks mormors gamla barnvagn. Barnvagen är 42 år gammal och helt fenomenal! Den rullade nästan av sig själv, hur lätt som helst och perfekt på alla sätt och vis. Börjar tveka på om jag ska köpa en ny vagn, eller leta reda på en sån här pärla istället. Den är magisk.
Så jag har haft en härlig helg. Det var väl behövt efter en tuff arbetsvecka. Nu är jag igång med nya tag,

och hos oss skiner solen. Alltid. Även fast det är snöstorm utanför.

Pang i bygget!

Måndagen skulle ju bli den stora dagen, med det fick bli tisdag istället. Idag skrev vi på papperna och betalade och är numer ägare till vårat drömhus. Det är allt som vi drömmer om, fantastiskt läge och stort!

En dröm som blir sannDet är sjukt mycket jobb, så vi kommer att bo kvar här tills vi renoverat så pass att vi känner att vi kan bo där. Utsidan väntar vi med tills allt är klart invändigt, det känns inte som en prioritering.
Så från och med nu kommer vi ha fullt upp all ledig tid och varje krona kommer läggas på vårat lilla slott!
Så vi förväntar oss att alla gäster från och med nu har med sig fika.. :)

Här är utsikten från nuvarande bron, som någon gång i framtiden kommer bli en fantastisk terass.Ni kan aldrig ana vad det kliar i fingrarna att få sätta i gång med renoveringarna!
Det här huset kommer bli precis som vi vill ha det. Jag kan inte förklara lyckan, känslan av att faktiskt hittat hem.
Vi älskar vårat hus nu också, det är bara väldigt litet och väldigt nära lyckselevägen. Inte speciellt praktiskt med en liten kille som har myror i brallan. Här kan han få springa av sig på lägdorna! Och nu slipper vi bygga ut!

Trotsar stormen

Vi kunde nog inte haft en bättre lördag.
Vi  trotsade blåsvädret och packade ihop och for ner på sjön. Vi hittade lä och eldade och grillade och njöt av värmen från solen. Det var knappt så vi märkte att det blåste!
Jag fick köra lite skoter också, och det var precis den energikick jag behövde. Härligt! Härligt med vår!Som om inte det var nog så hade jag en fantastisk kväll tillsammans med min älskade. Jag njuter verkligen av hans sällskap. Han får mig att skratta så jag får ont i magen, jag behöver inte annat än att sitta och prata med honom hela kvällarna. Det är ren och skär lycka och glädje. Vilken fantastisk man jag har.

Den här dagen verkar bli ännu bättre, och vi startar den med risgrynsgröt.

Prioritering

Jag fick en släng av magsjuka och därför har jag prioriterat att ligga halvdöd i soffan. (mest för att det var det enda jag var kapabel till).
Jag är sjukt less och det är så jävla tråkigt, men idag ska jag jobba!

Annars har jag helt enkelt prioriterat massa annat än att sitta vid datorn. Im telling you, det finns så mycket roligare grejer att hitta på. Som att storrensa i alla skåp och garderober! Nej, jag prioriterar inte datorn. Aldrig, inte för fem öre. När det finns tid över kan jag sätta mig här.
Men, hur som, så är det en Måndag med stort M på måndag. ÄNTLIGEN! Nog för att det har gått sjukt fort, det skulle egentligen bli fram emot våren någon gång men med lite flyt och lite tur så går det igenom nu på måndag. Som vi längtar, det verkligen kliar i fingrarna. Vi kommer få så roligt.
Så, på måndag avslöjar jag det. Och då kommer det bli mycket mer uppdateringar efter det. Jag lovar.
Kanske måste byta blogg också? Jag heter ju trots allt inte mårtensson längre!

Livet är för bra för att vara sant, nästan jämt.

På lördag ska vi på dop och vi har inte ordnat någon dop present. Prio ett i veckan?