Vinterkyla

Vilken kall vinter det blev i år. Det gör för övrigt inte mig nånting, jag älskar det härliga vädret som blir när det är så pass kallt, och vi har ved så det räcker och blir över så det är bara att elda. Lite smått frustread när inte bilen startar bara.. ;)

Igår hade jag lektion, idag har jag gjort bort all läxa. Jag är helt jävla otroligt, det är ordet. Jag gruvade och gruvade för läxan, men fixade den på ett kick. HÄRLIGT!

Helgen var helt underbar, det kalla vädret gjorde att vi myste inomhus, klistrade in foton i fotoalbum, städade, tvättade, röjde, planerade. Var ut till lillgranberg en sväng så Lukas fick leka av sig lite med en jämnårig, efter lite gråt så hade Lukas koll på läget och kände sig som hemma.
Vi har ätit en hel del god mat, på fredag åt vi en kycklinggratäng som är helt underbar, på lördag gjorde vi våfflor till lunch, med glass och hjortronsylt! På lördagkväll blev det kabanossgryta, och på söndagkväll bjöd vi Ingemar och Christina på grekisk pyttipanna och hallonmoussetårta med chokladbotten till efterätt! Ingemar hade en helt fenomenal idé till utbyggnaden, det kommer att bli alldeles alldeles toppen (även om vi nu fick ändra ritningen, igen;)). Vi meddelade även att mormor ska få vara med Lukas nästa helg istället för att han ska vara i strandkullen, så kan de ta hand om lillvovven istället. Det blev en del besvikelse, men det är helt enkelt så att Lukas och små vovvar går inte riktigt ihop:)

Lukas fick för övrigt tag på Sallys svans förra veckan, och som jag har oroat mig över det. Det följande är absolut ingenting personligt mot varken Sally eller något annat djur, utan helt enkelt så att djur är djur. Men jag har alltid tyckt att Sally har varit väldigt klok och förståndig och framför allt otroligt snäll, (även om det finns delade åsikter om det), men jag litar inte på henne överhuvudtaget. Som sagt, inget personligt, men om Lukas kastar sig över henne, sliter tag i henne, eller kanske råkar peta henne i ögat så är det väl självklart att hon försvarar sig? Samma sak med andras djur, mammas hund är väldigt stor och märker inte så mycket när Lukas "klappar" (läs:slår;)) honom, men även där kan han råka peta honom i ögat eller något annat som gör att hunden känner att han måste försvara sig. Därför litar jag inte alls på djur i närheten av Lukas, och är glad att katterna håller sig på avstånd. Jag hoppas nu bara att inte Sally börjar bli van vid honom och låter honom komma närmre, för jag vill inte att han ska kunna få tag i svansen fler gånger. Det känns ju hur som helst som mitt fel ifall det skulle hända något, det är jag som har djur i närheten av mitt barn. Så just nu är jag mest bara glad att vi inte hade hunnit skaffa fler djur än två katter, och att de kan (och vill) vara mesta tiden i källaren. De passar på att gosa med oss på kvällarna och nätterna när Lukas lagt sig, och det passar mig alldeles utmärkt.
Som mamma får man vara nervös hela tiden! :)

Jag har fått en summa insatt på mitt konto som inte var väntad, därför åker vi nog till umeå om några veckor och köper golv och tapeter! Kanske ska passa på att slänga med en innerdörr också? :) Stinky, är du redo för oss , kanske V.11? :)
Det blir nog svart eller något annat mörkt klinkers golv i tvättstugan (vi ska ha golvvärme där), vi får väl se ungefär vad vi hittar. Samma sak med tapeter, där har vi inte hunnit kolla så mycket. När jag har tittat på tapeter har jag bara fastnat för barntapeterna och längtar så mycket tills jag får inreda barnrum! Lukas rum just nu är det ingen mening att göra något med, eftersom det blir toalett när vi bygger ut, men jag längtar! Jag har inte tänkt ha tecknat, eller speciella figurer inne i hans rum. Temat blir nog lite mer djur och natur, har hittat en hel del fina tapter, lampor som ser ut som flugsvampar och likande:) Jag känner att Lukas är lite för liten för att ha någon favoritgrej (och även om han skulle ha det så kan ju det ändras på något år) därför blir det inget nalle puh rum eller liknande. Lite träd och grejer istället, det passar oss och jag tror att det kan bli ett härligt barnrum. Som sagt, tema djur och natur! Har redan en fantastisk mobil i garderoben som ska sitta ovanför sängen! :)
Jag längtar! Men nu ska jag sätta fokus på sovrum och tvättstuga.

Nya tag!

Nog knöt det sig i magen igår när Anja krascha, hela OS igår kväll var väl inte sådär jätte lyckat!? Tur vi hade goda vänners sällskap och gott fika på det också! Däremot var vi sjukt imponerade i kväll när Anja åkte, hon är då stenhård!

Jag kan inte låta bli att skriva lite om oss nu, vi har sånt jäkla flyt och ett sånt galet härligt liv.
Idag har jag jobbat första dagen på 1 år och 2 månader! :) Det var helt galet roligt, jag är så glad att jag får fara tillbaka imorgon, och hoppas på fler dagar redan nästa vecka! Efter det fick Lukas andra vaccinations sprutan, och sen åkte vi till Åsele för att hämta hem skoterdelar som varit på lackning. Jag somnade gott i bilen på vägen hem, det blev sent igår och upp 06.30 imorse.
Sen åkte vi till strandkullen och bjöd farmor och farfar på semeltårta. Där diskuterades det syskon till Lukas(som, som sagt, kommer dröja ett par tusen år), barn namn, och utbygnad. De tvingade även iväg mig på endurotävling i Gäddedet om 2 helger för att de skulle få rå om Lukas lite grann. Farfar har ju nu "lovat" Lukas att de ska fara och angla gädda, (det var ju sååå viktigt för Lukas,1 år) så nu går det inte att ändra på!:)

Nu ska vi fortsätta se lite OS, äta apelsin, och imorgon efter jobbet är det jag som går på blommona och köper sticklingar!

Har jag för övrigt berättat att jag har en helt underbar sambo som bara är för fantastisk, vad har jag gjort för att förtjäna honom?

Ps. Kan dessutom meddela att vi redan har blivit tvunga att ändra på ritningen till utbygnaden;)) Men skam den som ger sig! Till slut får vi nog till det!

Förändring!

Japp, imorse när vi hade lämnat på dagis, och hade en hel dag utan plugg eller jobb, så satte jag och Erik igång med att bygga ihop möbler och förändra här hemma!
Vi har ett litet litet sovrum, och tidigare har vi haft ett litet litet skrivbord med datorn på inne i sovrummet (det enda som rymtes på skrivbordet var skärmen och tangentbordet), och det har varit lite väl trångt, speciellt sen jag började plugga. (Aninges jobbigt att ha alla papper på sängen och försöka få nån ordning på pluggandet). Dessutom är det inte särskilt roligt att ha datorn inne i sovrummet. Så nu har vi flyttat tvn till en annan vägg, och satt in ett skrivbord i vardagsrummet. Jag tycker väl inte att det är så jätte roligt att ha datorn i vardagsrummet heller, helst skulle jag väl gömma den i en garderob i källaren (det finns inget mer osocialt än dator!) Men jag är ändå helt galet nöjd, skrivbordet vart toppen, och ja, man gör det man kan på en pytteliten bostadsyta!



Erik och Lukas gillade datorn i vardagsrummet och har suttit och poppat John Fogerty hela em.



Nu fick jag även ställa fram mina fina ljusstakar (som tidigare stått i fönstret i brist på bättre plats), som jag fyndade på mios rea!



Så här blev det med tvn, tvbänken ska såklart ha ben men det glömdes bort på ikea förra veckan, så det får vänta tills nästa ledigvecka i stället. Skrivbordet är alltså till vänster här, och där stod tvn förut. Så tvn står ju nära soffan nu, men det tror jag inte gör så mycket.




Den här tavlan hängde tidigare där tvn nu står, så nu får den hänga i hallen.



Dessa stenar får pryda hallmöbeln.



Trädet från Åhléns funkar bra att förvara nappar på! Även om vi har en nappar burk från cult design också, det finna mycket nappar här hemma! :) 



Där tavlan nu hänger i hallen, satt förut två tavelhyllor. Dom får nu sitta i köket och visa upp mina fina kokböcker som man fick köpa med aftonbladet (tror jag det var?)! Här har vi även ordtavlan, och en bild på Erik, Anders och Rebecka när de var små.




Även Lukas fick en tavelhylla för att ha sina fina böcker på.



Igår när Erik kom hem hade han 4 (!!) överraskningar! Det första var hurtsen till skrivbordet, den andra var lackhyllan ovanför, den tredje var dessa härligt gula tulpaner som ger oss världens vårkänsla, och det fjärde var en härligt röd haglöfs tröja som jag kommer bo i tills den går sönder! Jag fullkomligt älskar den! Än så länge klagar jag inte på att han jobbar i haparanda, ca.2 mil från IKEA, Haglöfs outlet och fjällräven (naturkompaniet kanske det var?) outlet! Nu måste jag bara planera in någon helg då det passar att jag hälsar på honom så jag får shoppa själv.. :)

Sovrummet får vänta med bilder, även hallen är iiiinte riiiktigt klar.  
Idag,efter att vi förändrat hela vårt hem (typ) så hoppade vi på varsin skoter och åkte till järvsjön för att med gott sällskap mysa i det härliga vädret och fika gott! Vi skulle inviga Markus och Marias nya mackjärn, gick väl inte riktigt som planerat.. så fikat blev väl inte överdrivet lyckat, men det var tur att vi alla tänkte samma tanke och hade med oss 8 semlor! :) Till slut fick vi även till kläm mackor som fick godkänt!
Och efter middagen ikväll så åkte vi till Granberget för att kolla på Malou och Tildes slalomtävling. Det drog ut på tiden så vi missade andra åket, men det var kul det vi hann se!

Och jag har även tagit tag i stickningen igen, det går undan må jag säga och jag minns inte att jag var såhär bra!
Körövningen igår var sjukt rolig, och jag ser fram emot nästa.

Jag tycker även att folk ibland har för mycket åsikter och på det har jag bara att säga att ALLA BARN ÄR OLIKA! ALLA!
Dessutom, om man är så olycklig så tycker jag att man ska ta tag i det, istället för att trycka ner andra för att må bättre.
Nu ska vi trycka i oss sista semlorna, lite chips och dipp och mysa, min älskling är awesome, och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Och det vet han om!

Härlig dag!

Bra början på veckan! Kommer nog bli en härlig vecka det här! Oavsett om jag blir ledig hela veckan eller få jobba så kommer det bli toppen! (går man bara in med rätt inställning så, eller hur?;))

Imorse när jag lämnade av en överdrivet glad och speedad Lukas (han tog sovmorgon till 7.10 imorse!) på dagis, så tog jag på mig skidorna och åkte 7.5km i det härliga vädret. Det gick så jäkla bra att åka, inga skavsår heller eftersom jag nu lärt mig att tejpa fötterna innan jag åker! :)
Jag har fått höra flera flera gånger, senast igår av Stinas kusin, att Latikberg är en så otroligt fin by. Och det är det verkligen. Det är helt fantastiskt fint här. Speciellt när man åker efter skidspåret, det är magiskt!
Imorse när vi for på dagiset satt det även typ 40 orrar i björkarna utanför bron. Häftigt!

Nu väntar lite lunch, och sen är det tvätt och städ på schemat. Jag lyckades göra bort att läxa förra veckan, så jag är redo för eventuellt jobb, skoterkörning, massvis med mys med min älskade eller/och ett förkylt litet barn i veckan! De ringde imorse och ville ha mig ut till Malgovik, men köra 5 mil enkelväg? Njaee. Jag stannade hemma! Hoppas dom fick tag på någon annan!

Jag har tyckt att det känns så otroligt tråkigt att i samband med att man tog studenten så slutade sjungadet. Inga fler musiklektioner, och kören tog ju slut redan när man slutade hemberget. Men så viskade en liten fågel om en byakör, så ikväll tar jag plats i kyrkan för att stämma upp till sång! Det ska bli så otroligt roligt! Jag ska sjunga mig hes!

Fredag

Veckorna går så fort nu, det har dom gjort sen jag blev gravid med Lukas! Så de senaste året + 9 månader därtill och flygit förbi, men vi verkar hinna med allting ändå, och samtidigt njuta av tillvaron.

Nu ska jag göra bort de sista läxorna innan jag packar,bakar och städar i ordning inför helgens mys. I em när Lukas slutar dagis 14.30 åker vi ner på Vilhelmina för att hjälpa mamma med maten, sen tar vi maten och äter hos systeryster och flickorna tillsammans med storebror och Johanna. Sen imorgon ska vi promenera en sväng runt samhället och kolla på stolpsittarna, sen blir det fika med några brudar, för att sedan åka till Latikberg. Som om inte det vore nog med mys, så kommer syster och flickorna ut till Latikberg dom också för att sova här till söndag med mig och Lukas! Härligt med lite sällskap när älsklingen är borta! :)
Vi kanske ska slå på stort och baka semlor på söndag?

Eftersom det är -30 i haparanda idag så står maskinerna stilla, om det fortfarande är -30 nu efter kl.10 ska Erik passa på att fara på IKEA! Det blir nog ett nytt skrivbord, och lite annat smått och gott, så jag ska kunna lägga ut färdiga bilden på hallen snart!

Vi har i stort sett gjort klart våran egen amatör ritning av utbyggnaden och det färdiga hustet. Det blev bortom fantastiskt, det kommer bli helt magiskt vårat hus. Allt det vi önskar, stort kök, högt i tak, stora fönster och öppet och ljust! Vi har dessutom kunnat planera in en härligt terass, som kommer ligga i kvällsolen! Helt underbart, där kommer det bli många sena kvällar! :) Gästrum har vi lyckats planera in också. Allt!
Det kommer säkert bli mycket som ändras när vi ska göra den riktiga ritningen, men det tar vi då. På något sätt kommer vi nog kunna få det att funka! :)
Då kommer huset så småningom även bli grått med vita knutar, i stället för rött som det är nu (men det kan dröja 10-15 år;)), sen om ni såg bygglov i onsdags (jag som är besatt av bygglov!) Så blir det nog en likande spalje hos oss istället för staket, nånting måste vi ju ha eftersom vi bor precis efter lyckselevägen, men vi har inte hittat något som vi riktigt gillat. Men det här gillar vi, dessutom blir det högt och det stänger av bra mot vägen, även fast vi inte tappar den härliga utsikten mot berget!


1 ÅR!

Igår morse för 1 år sedan åkte vi in på BB och hade en förlossning på 31 timmar framför oss..
Idag för 1 år sedan föddes Lukas, kl.16.26 med kejsarsnitt.
2 timmar senare vaknade jag och fick detta vackra mirakel i min famn.

Idag fyller han 1 år. Mitt lilla hjärta, min lilla själ. Mitt allt.
Idag blir min bebis ett barn.
Jag har tänkt tillbaka på tiden på BB, hela det här första året och gråtit hela veckan och det lär nog fortsätta hela veckan ut! :)

Han är med i både VK och VF idag! :)

Min lilla bebis har blivit en stor kille!
Nejdå, jag har ingen ångest! ;)
Även om jag kommer ta till vara på dom här första åren till 200%, när det bara är jag, Erik och Lukas, och jag kan lägga ner all min energi och uppmärksamhet på ett och samma barn, så har inte vår skräckförlossning skrämt oss helt, vi längtar till nästa gång!
Men som sagt, vi njuter av det vi har nu, och det dröjer några år till innan vi får uppleva det igen. Än så länge vill jag bara lägga ner att jag har och allt jag orkar på den lilla stjärna vi har nu.

Jag är så lycklig att det är oförskämt.

För övrigt kan jag tala om att förra året den här tiden var det typ -28! :)

Nackdel med Vilhelmina/panel i hallen?

Det finns en nackdel med vilhelmina! Om man är ute efter något särskilt får man oftast beställa efter. Vi vill ha en liten sackosäck till Lukas i vardagsrummet, så han inte är i soffan och ramlar och slår sig. Men inte en med något barnmotiv som nalle puh eller spiderman, utan en vanlig enfärgad sackosäck i barnstorlek. Så vi gick in på mio men det finns såklart bara stora. Hm. Dock var det inte så viktigt att jag beställer efter en, det får vänta tills vi åker någonstans. Han tittar ändå inte så mycket på tv än.

Och ja, tala om för mig om jag är helt ute och cyklar, är jag helt galen som vill ha halva väggen panel i hallen? (bröstpanel kanske det kallas?)
Vi satte ju panel i den tillbyggda delen nu, och det tyckte jag var ett bra sätt att få in lite panel, eftersom jag älskar vitmålad panel, men jag har aldrig gillat en hel vägg med panel, eller halva väggar heller. Men det är tvärvänt, för det första så älskar jag hallen i ikea reklamen som går på tv, då halva väggen är vit panel och halvan ovanför är svart(så tycker jag absolut att syster ska göra, eftersom hon redan har panel halva väggen!), sen föll jag helt totalt för hela huset överhuvudtaget i bygglov i förrgår!
Vilket hus!
Så här ser rummet ut som dom gjorde om, jag älskar panelen med den tapeten ovanför och den härliga listen! Så vill jag ha i hallen! Kanske inte exakt den tapeten, men jag kan absolut tänka mig något liknande, kanske inte fullt lika plottrigt. Jag älskar när det är lite lantligt, lite gammeldags, men ändå fräscht och dessutom kan man lätt blanda in lite moderna inslag här och där. Tapeten till exempel!



Men tänk om jag ångrar mig om nått år efter att panelen sitter där? Jag vill ju inte slita ner panelen på några år när vi väl satt upp den.
Ändå känns det här helt och hållet som vår stil, vår grej, och jag tror att det skulle bli skitsnyggt till panelen som redan är i hallen.
Det tål att funderas på minsan, så slipper jag tänka på ångesten över Lucky Luke som är på dagis, att någon annan tar hand om mitt lilla barn. Huuh. Han har det bra, det är värre för mig! ;)