88 dagar kvar

Ikväll börjar jag känna lite i fogarna igen. På med bältet direkt imorgon bitti. BARA 88 dagar kvar! Hm.

Halva lördagen fick Erik, Anders och Ingemar spendera här nere i sågen och såga virke till drömkåken.
Halva söndagen fick Erik stapla virket. Men vi har haft en riktigt bra helg ändå.

Det har i alla fall varit helt perfekt väder. Jag var verkligen slut på efter förra arbetsveckan så det enda jag hade bestämt mig för i helgen var att äta och njuta. Typ. Jag börjar bli lite less på räksallad (som jag levde på förra veckan), och eftersom jag jobbar rätt sent nu så är det Erik som har fixat mat varje dag och dom har ätit innan jag har kommit hem, så inspirationen var på topp.

Jag började med att göra en club sandwich typ till lunch på lördag. Med kyckling och bacon, en röra med creme fraiche, majonäs, avokado och rödlök, sallad,tomat och gurka på en rostad skiva bröd. Och strips till. Tala om att kroppen började bli låg utan fett och socker (som jag i övriga fall lever på)! ;)

Till middag grillade vi. Och satt ute och åt. Det blåste så härliga varma vindar så det inte var en mygga i närheten.
Vi åt grillad fläskfilé som var fylld med vitlöksost, soltorkade tomater och salami. Och potatishalvor. Med någon sorts gräddsås a lá Sandra.Till hade vi Ernst fänkålssallad. Fast fänkål var ingenting för oss, inte på det här viset i alla fall. Men den gick fint att peta bort! :)Och vi drack svalkande rabarbersaft med citronOch njöt verkligen av den fina kvällen.Vi röjde undan och dukade sedan fram tårta. Ja, jag gjorde till och med en tårta. Ätar-helgen till ära. Ingen annan anledning alls. Bara för mitt sockerbehov. Med dubbla marängbottnar och massor av härlig grädde och härliga jordgubbar.Efter det for vi ner till fotbollsplan en sväng, det var nämligen Latikbergsdagen i lördags. Där hade de ett band som spelade och alla människor var i sitt trevligaste tillstånd. Efter att vi varit lite sociala och lyssnat på några gobitar så for vi hem för att lägga Lukas.

Nu är vi inne på V.28. Det känns som en evighet kvar till oktober, men jag märker i alla fall att magen växer.
Nu börjar det bli lite tungt. Jag försöker peppa inför en hel arbetsvecka, mån-sön. Bäst att ta sig en bit tårta till.Idag åt vi paj till middag med västerbottensost, kantareller och salami. Och en härlig sallad med allt möjligt gott, som till exempel soltorkade tomater och rödlök.
Och så här på söndagkväll har vi tack vare Erik fått koka hjortronsylt. Det doftar ljuvligt! Erik är en riktig bärplockare, han tvekar inte att fara ut en fredagkväll kl.20.30 och han kryper efter marken och fyller hinken på ett kick! Och det är väl en himla tur det, när jag för tillfället inte pallar några längre bärsvängar.Fy vad trist det är att vara så otymplig, och få ont här och var så fort man gjort något roligt.
Som sagt, bara 88 dagar kvar.

Omöjligt uppdrag!

Hur svårt ska det vara att göra en helt perfekt barnvagn?!
Det här gör mig verkligen galen. Barnvagnen vi köpte när Lukas föddes är fullkomligt slutkörd. Den har funkat bra, har bara varit lite mindre saker som jag stört mig på, sufletten är ganska vek och varukorgen är pytteliten, men annars har den rullat på bra många mil. (Både första sommaren och förra sommaren gick jag nästan 1.5mil varje dag jag var hemma). Men nu är den som sagt slutkörd. Så jag tänkte köpa en ny vagn med ståplatta, till det här trollet, men jag hittar ingen vagn som passar!

Ska vi köpa en ny vagn vill jag ha en smidig, som typ en sulky.
Hade nästan bestämt oss för Kronans sulkyMen insåg att vi inte ville ha en vagn som är frammåtvänd. Vi vill ha det lilla livet mot oss.
Och finns det sulky vagnar som är vänd åt andra hållet? Nä.
Så då skiter vi fasen i det. Vi får nöta på gamla bettan, istället för att lägga ut pengar på en vagn som ändå inte är bra.
Om ingen har tips på en bra vagn som är liten och smidig?
Det ska även vara fullt liggläge på den..

Syskonvagn tänkte vi vänta med, tills vi märker om vi ens kommer få användning för en. Jag misstänker att det inte kommer bli lika många promenader med det här barnet som det vart med Lukas. Men man vet ju aldrig?! Det blir väl i så fall att köpa en begangnad, och jag har smygkollat lite grann med gett upp ganska fort.. att hitta en begangnad syskonvagn som kallas duga verkar inte heller vara något lätt uppdrag.

Att det ska vara så förbenat svårt att göra en bra vagn?!

V.27!

Vilken fantastisk kväll vi har haft!
Vi började med att ladda krafterna med en kalasmiddag, köttfärspaj med sparris och tomat.
Sedan packade vi raskt ihop och kring kl.18 satt vi i båten.
Det visade sig att fiskelyckan var bra mycket bättre ikväll än tidigare kvällar, och framför allt var det fantastiskt härligt väder och inte en mygga ute på sjön.

Erik började med att dra upp 2 fina gäddor.

Jag och Lukas satt mest och gosade under tidenSen kom farfar och hoppade i båten och skulle lära Lukas att meta!
(Jag vet inte vem som hade roligast, Lukas eller farfar!)

Kvällen slutade lyckat med 5 gäddor och Lukas drog upp 7 abborrar!Imorgon drar vi till Åsele för att kolla vad marknaden har att erbjuda i år..
och framför allt för att kolla på skotertävling!

Trevlig helg!

V.26! (25+1)

Det blir inte många lediga stunder för oss nu, och därav inte så mycket tid vid datorn. Man uppskattar verkligen när man får små tillfällen att njuta av varandra och av sommaren.
Till exempel att sitta på bron och blåsa såpbubblor en varm och solig dag.

Eller när mamma får för sig att dyka upp en kväll mitt i veckan med jordgubbar och glass.
Vi dukade upp ute och tände till och med ett ljus.Ikväll drog vi iväg och fiskade en sväng. Ingen fisk, Lukas lekte mest monster, och Erik lekte mest med kameran. Så därför kan jag bjuda på en bild på min outfit.

Roligt att när det för en gångs skull inte är jag som håller i kameran och hamnar på bilden istället så ser jag ut såhär.Riktigt fin kväll var det i alla fall.Imorgon drar vi ut med båten!

Nu har Erik dukat upp varma mackor.

Godkväll!