Sommar!

Vi hade en härlig midsommar. En alldeles perfekt. Vi var som sagt i Strandkullen hos svärföräldrarna och åt god mat och hade trevligt hela kvällen.



Jag hade bakat en midsommartårta, på den har jag bara en suddig bild att bjuda på.



Dagen efter var nog till på köpet ännu bättre. Jag och Erik sov i stugan och Christina och Lukas kom och väckte oss kl.8. Då bjöds det på en härlig frukost, en fantastisk start på dagen!



Efter det blev Lukas trött, han som varit vaken sen kl.5 och busat med farmor, så jag gick en sväng med honom i vagnen och han somnade som en stock. Sov i 40 minuter och vaknade av att myggnätet ramlade ner över honom, vilket gjorde honom på ett jäkla humör. Christina tog honom i vagnen och skulle gå en sväng, tror dom var borta i 1h och 30 minuter, och under tiden såg jag tv och läste tidningar. Galet lyxigt!
Lunchen tog jag ingen bild på, vilket jag ångrar. Det var mat så det vällde över bordet (nästan, jag överdriver liiite, men bara lite!) Och sen åkte vi hem mätta och belåtna.

Idag när jag hade slutat jobbet hämtade jag upp Lukas på dagis och sen drog vi ned till badplatsen med Agnes, Katarina och Love.
Första badet för iår, och jag trodde inte att Lukas skulle bada faktiskt, men han bangade inte för det 17gradiga vattnet.



Att jag blev tvungen att söka nytt jobb så här mitt inpå sommaren kändes väl inte direkt lyckat. Men jag hade ett himla flyt och på lördag kör jag igång med nya jobbet! Känns nervöst, spännande och roligt. Lite vemodigt att jobba helg, men det ska nog gå det med. Är ju så kort period, snart ska jag ju ändå vara hemma minst ett år framöver. :)

V.22+6

Idag fyller Anna år, och när jag frågade henne tidigare vad hon önskar sig så ville hon att jag skulle baka.
Det gör ju såklart att man vill anstränga sig lite extra!
Lukas valde tårta, hur den smakade har jag ingen aning om men vi får hoppas att det var gott.
Det blev en tårta med browniebotten och blåbärsmousse.
Det extra lilla ansträngningen blev att jag gjorde rosor till den.



Nu njuter jag nog som mest av graviditeten. Jag är lagom stor, inte så stor så att jag är klumpig eller att jag känner mig speciellt tung. Och sedan över en vecka tillbaka har jag inte känt av några foglossningar överhuvudtaget. Det är fantastiskt! Jag mår prima och kan röra mig precis som förr så jag behöver inte känna mig som en flodhäst längre. Det är så härligt. Dessutom är det ett himla liv i magen hela tiden och det är så mysigt att bara få njuta av varje liten spark.
I går var Lukas lite hängig och ledsen, så vi låg mest och myste hela kvällen. Mest låg han och lyssnade efter bebisen, och fick med jämna mellanrum små sparkar i öronen.



Men nog blir jag större i alla fall. Det är i alla fall härligt att det är sommar så man inte behöver så mycket kläder. Även om det inte är något överdrivet sommarväder ute, men det passar mig ganska bra. Värre var det att vara höggravid i Januari, med täckbyxor och jackor.



Midsommar i år spenderar vi i Strandkullen. Det känns alldeles perfekt, lugnt och skönt. Jag tar verkligen till vara på det lugna stunderna hemma nu. Att bara få njuta av dagen. Lukas har redan bestämt vad han ska ha med sig och att han ska sova i farmors säng, jag och Erik bäddar nog ner oss i stugan.
Nu ska jag fortsätta med min nyupptäckta hobby, att baka tårtor. Nu ska jag göra en midsommartårta till efterätt imorgon.

Glad midsommar!

V.23

Nu är vi inne på V.23 (22+2). Det känns som att veckorna rusar i väg och ändå känns det som att jag varit i vecka 22 i en eeevigheet. Men varje dag som går är en dag närmre, som vi längtar. Vi ligger och pratar förlossning mest hela kvällarna, och vi ser fram emot det båda två trots den mindre trevliga förlossningen förra gången. Vi tar nya tag, allt känns annorlunda den här gången så jag hoppas jag får klämma ut den här ungen.
Jag är så där lagom tjock och lagom känslosam för tillfället, så att få ett mms på en alldeles nykläckt liten fantastisk tös i går gjorde verkligen min kväll.  Jag grät mest hela kvällen, av lycka såklart. Jag är så fruktansvärt glad för deras skull, för den makalösa lilla tjej de nu har bredvid sig, och jag är så glad att jag snart ska få uppleva allt det där igen. Jag är så tacksam. Jag längtar tills jag får mysa med henne och oj vad jag ska njuta av varje sekund, jag ska snusa så mycket att jag inte känner annat än bebislukt i veckor efteråt!

Som sagt, det känns som veckorna rusar i väg nu, men ändå tycker jag att jag hinner med precis allt. Nästan.
Igår spontandrog jag och Lukas till Lycksele på Ludvigs 1års kalas, jag fick umgås, shoppa lite extra och dessutom äta tårta. Yum yum.



På kvällen bjöd Linda och Sofia hela arbetslaget på middag. Jag rullade därifrån (fast egentligen rullade jag ju redan när jag kom dit.. på sätt och vis), och jag insåg hur tråkigt det kändes att inte få jobba mer med Sofia. Först funderade jag på att skriva en bok, "Att leva utan Sofia", typ, men ändrade mig och bestämde mig för att inte låta henne komma undan så lätt i stället. Jag tänker minsan besöka henne på jobbet och äta glass, och dessutom planera in en alkoholfritt-vin-kväll på min altan med henne i sommar. En dos av Sofia lite då och då, så ska jag nog klara mig.

Idag har vi varit i Strandkullen. Lukas fick åka traktor dit och var mer eller mindre salig.



Sen hade jag turen att få rå om Ellen lite extra på eftermiddagen. Hon åt middag hos oss, hon och Lukas busade och sen blev hon så trött så hon somnade i min famn i soffan. Innan hon somnade låg hon och gosade en kvart. Liten dos av bebis där, även om Ellen inte är någon bebis längre.. Men jämfört med Lukas så räknar jag henne som bebis!

Om huset kan jag uppdatera att vi nu har rivit ut allting. Nu ska golvet plockas ut på nedervåningen (som ska sparas), och sen får vi börja räta upp huset. Bara vi har rätat upp huset så kan vi ju börja bygga! Men innan dess måste huset lyftas upp då en sten från grunden rasat bort, så den måste tillbaka på plats. Sen måste vi upp med några balkar på kortsidorna för att väggarna bångnar utåt, så vi måste som dra ihop väggar där. Men det känns himla roligt jämfört med att riva. Det känns som vändningen nu. Jag har precis handlat upp mina skattepengar på två fönster. Kanonkul! Det har gått sjukt fort, tack vare all hjälp vi fått. När vi insåg hur mycket som skulle rivas ut trodde vi att det minst skulle ta hela sommaren, kanske hela året. Men nu är det färdigrivet! :)
Ser fram emot den dagen vi får börja leta tapeter.. :)

Ledighet

Den dagen huset står färdigt och vi inte får för oss att dra på oss mer projekt,
den dagen ska vi fira. För nog är det härligt med ledigtid. Det är tur att vi har så bra hjälp omkring oss, annars skulle det aldrig gå! Vi har då varit duktiga på att ta till vara på de små stunderna.

Fredag-lördag sov Malou och Tilde hos oss. På fredag kväll blåste vi upp Lukas pool, och på lördag förmiddag invigde de den. Lukas skrek efter Agnes hela tiden, så ett poolparty är ett måste när fam. Mannelqvist/Annelind söker sig uppåt igen.
Han badade 3 gånger bara den förmiddagen!





I lördags kvälls for vi och fiskade och grillade korv.
Ingen fisk, däremot mer korv.



Lite jobbigt att äta med dressing på näsan..







Idag var vi till Lycksele på djurparken. Lukas var eld och lågor redan när vi kom in och såg en låtsasälg som stod där!

Han lockade på alla djuren..



Och var då inte ett dugg rädd för dem!





Först stod han och lockade på älgen, och när det väl kom dit (knappast på grund av att han lockade..;)) så matade han den med gräs.



Pappas axlar var nog ändå bäst, därifrån såg man allt.



I tunnlarna hos marsvinen blev vi kvar en evigheeeet. Man kunde ju gå in på ett ställe och komma ut på ett annat! Precis bredvid en damm! Mamma och pappa fick springa benen av sig för att vara beredd när han kom ut, vars han nu kom ut..



Jag vet faktiskt inte riktigt vem av grabbarna som hade roligast i hoppborgen, men det var då bra mycket lättare att lura ut Lukas därifrån än Erik!



Nu ska vi se senaste änglagård och äta blåbärspaj!

V.21

V.21 (20+3), tur jag skrivit in det på familjeliv för annars hade jag aldrig haft någon koll! Vi var stensäkra på att vi var inne i V.22 nu, så vi tappade ju precis en vecka.. Kuuul!
Jag känner mig som en gigantisk flodhäst och har ont i precis hela kroppen. Det här är helt värdelöst. Just ikväll känner jag mig dock som mitt vanliga jag, och kan passa på att njuta lite av graviditeten. Men i övrigt har jag mest ont, fått bekräftat att det är foglossningar, och kan knappt röra på mig. Jag hatar det. Tur det kommer något gott ur det.. och att det inte är allt för länge till oktober.

Vi har grejat på nere i huset, bland annat klippt gräsmattan. Det är helt sjukt vilken gräsmatta vi kommer att få. Underbart! Var tvungen att ta några bilder. Jag kunde inte ens få med all gräsmatta på en bild!





Flyttat sandlådan har vi gjort, där fick Daniel rycka in. Och Johanna. Som sällskap till mig.





Annars går husrenoveringarna framåt, eller än så länge har vi ju fortfarande inte fått börja med renoveringarna än. Bara riva och riva. Men det går framåt. Nu är det väl inte så mycket kvar innan vi kan sätta igång med något annat roligt. Så man ser att det händer nånting i alla fall.

Vi gjorde ett tappert försök till att planera semester idag. Vi är inga speciella semestermänniskor, inte för att vi inte tycker att det är roligt, med det är så mycket bekvämare hemma. Vi har det ju så bra här. :)
Vi hade bestämt oss att i år då jäklar ska vi ta oss ner till Uppsala en sväng, men så blir det dock inte. Vi känner för att spara pengarna och utnyttja tiden till annat här hemma. Nej, semester får bli Lycksele och djurparken på måndag och fäviken v.30! Räcker gott och väl! :) Så länge vi vill spendera det mesta av vår lediga tid och våra pengar på huset så är det väl smartast att göra det. Den dagen vi känner oss spyless på renoveringar och dyra husutgifter, då kan vi ju passa på att ta en semester!

Magbild kommer en annan dag, då Erik inte har besök så han kan ta en bild.