My dear sweet little sister

Jag har en lillasyster, hon heter Carita och jag ser upp till henne för hon är den smartaste som finns.
Hon ska komma hit på söndag, och vara här över lovet och när hon skulle kolla upp busstiderna sa hon:
- "Vad är det för datum på söndag? Den 32?!"
Nej Carita,det finns inte 32 dagar i nån månad, speciellt inte i februari. Det påminnde mig även om ett fint uttryck hon fick ur sig för några år sen när vi pratade om Sveriges alla län.
- "VA?! Jag trodde att det bara fanns 3 län, västerbotten, norrbotten och resten!"
Nu fick hon även ur sig något ännu smartare, när vi åter igen pratade om busstider. Först sa
jag: - "Du,förlåt,den 3 mars är på lördag, söndag är den 4 mars"
Carita: - "va? hur fan räknar du? det är ju 26 idag?"
Jag: -"Jaa, och februari har bara 28 dagar"
Carita: -"Nää det är 31 ½"
Okey,vars kom den halvan ifrån? Och det tog ett bra tag innan jag fick henne att fatta att det faktiskt bara är 28 dagar i februari!
Hon är helt fantastisk, hon kommer att bli något stort ändå, hon har så mycket åsikter som väger över det där osmarta hon säger ibland, så det fixar sig nog galant.

Hon är värd all uppskattning, hon är bättre än alla andra lillasystrar (förutom mig själv då, jag är en riktigt bra lillasyster) fastän hon är så långt i från mig oftast. Hon är bra.

Och jag saknar henne, och snart får jag träffa henne, tjihoo. vad kul vi ska ha med eriks bil.

På tal om att jag är världens bästa lillasyster,så sa jag till min storasyster att hennes hår var fult så jag skulle få färga det brunt. Lång historia kort, hon har sen tidigare blekt sitt hår, och då ska man inte tona den med nyans 67 eller nått sånt, det kan bli missfärgat, och min storasyster är numera grönhårig.
Jag är för bra!

en helt ny fruktansvärd vecka.

Jag är så less på att helgerna ska ta slut. Någon gång kan dom väl fortsätta in på veckan,snälla?
Det kommer väl så småningom det också, nån röd dag här och där som ger mig längre helg. Jag vill ha Erik hemma! Den karln är för bra. För bra helt enkelt. Det gör riktigt ont när han är borta.

Har även fått ett mail som inte gör den här måndagen bättre, snarare sämre. "Skulle vilja prata med dig om hur du ska orka kursen" Mja,finns inte så mycket att säga där,jag orkar inte kursen helt enkelt. Jag orkar ingenting, allting är meningslöst för jag kan ändå inte bli nånting.

Och ovanpå det, så får jag finnar av mina nya p-piller. Jag ska lägga av med det där tjafset, huvva. Jätte kul att vakna med 28 nya finnar varje dag. Inte för att jag är sån, har inte så stort problem att gå runt som en finnig äcklig tonåring, men det kan ju göra ont. Tvi!
Helt enkelt inte värt det, idag ska jag prata med Jeanette och kolla om en sån där äcklig snuskig p-stav kan vara ett bättre alternativ.
Varför finns det så mycket att välja på? Och tekniken borde gå så pass framåt att det kan finnas p-piller utan några biverkningar. Eller kanske inte. Struntsamma.

Ikväll ska jag plugga så det ska svida i fingrarna. Jag är så dålig,förra veckan var jag bra en dag,sen blev jag dålig igen. Jag måste fortsätta nu. Hatar att helgerna ska vara så fullspäckade, hade varit skönt att bara sitta hemma en dag och plugga,faktiskt. Det hade till och med varit SKÖNT! Menmen. Erik den satan jobbar ju borta på veckorna, och då blir det som det blir, när man är kär.

Jag har i alla fall sovmorgon till 10.10, vilket är rätt skönt. Ett plus på denna hemska fruktansvärt obehagliga och illamående måndagen. Jag mår faktiskt illa av måndagar. Och tisdagar,onsdagar och torsdagar(förutom torsdagar efter kl.18) Ibland mår jag även lite illa på fredag morgon sådär vid 9 nångång. Det är tragiskt. Det jag egentligen ville komma fram till var faktiskt att jag tycker att man alltid ska ha sovmorgon till 10. Det är en bra tid, jag kliver ändå upp någolunda tidigt och jag slipper stressa. Jag hatar att stressa på morgonen.

I lördags, skulle vi fara till Hammarstrand kl.04.45, och vi vaknade 04.20 (Erik stängde av klockan väldigt fort i sömnen,ingen av oss märkte nånting) Det blev stressigt att hinna göra varm oboy och mackor som vi skulle ta med oss. Men tävlingen i Hammarstrand,när vi väl kom dit, var riktigt rolig. Fast dom hade otur, bröderna Strandberg, men kvalheaten var utan dess like,spännande. Nästan som i Vemdalen, fast inte riktigt! Erik blev 3:a, 1:a, 3:a på kvalheaten, Anders hade världens otur och blev 3:a, 4:a, 3:a. Men båda kom vidare till c-final där det gick åt skogen, min älskade hamnade på is och tog sig knappt i väg på startsträckan, det var otur minsan. Men dom var duktiga ändå, det var spännande. Banan var full av is och det var klart att det var den dom hamnade på. Men Erik blev ju faktiskt 1:a ett heat! =)
Dessutom var det ganska varmt ute, ingen sol men det snöade inte särskilt mycket heller. Väldigt bra väder, jag frös ingenting och då var jag nöjd.

Nu ska jag göra mig klar och redo för skola. Om man någonsin blir klar och redo för skola? Tror inte jag kan bli det iaf.

Adjö!

All about love

My baby is home.
Lycka, jag har myst till tusen,och det var skönt att kramas till sömns. i vanliga fall stirrar jag i taket tills jag somnar,inte riktigt lika kul faktiskt!
Klev upp kl. 07.00 imorse för att hinna äta frukost med honom,innan han for för att kolla om skotern var fixad.
Skotern stannade för oss i söndags i latikberg! Ville inte iväg därifrån,men nu hittade de inget fel på den,knepigt?!
den funkar iaf, och det är väl huvudsaken.
Imorgon är det tävling i Hammarstrand. jag håller tummarna att allt ska gå bra, så länge som inte gör illa sig så är väl allt lugnt =)

Om en halvtimme har jag fotografisk bild, det är skönt när det tar typ 15 sekunder att gå till skolan. Idag ska vi lyssna på en redovisning och fortsätta framkalla,hoppas ingenting går snett nu. jag vill ha massa snygga bilder, fast vi tog inte så värst snygga kort så då är det väl inte så lätt antar jag. Längtar tills vi får låna hem en kamera och fotografera bäst vi vill!

Idag ska jag göra palt, och semlor. Vi har våran fetdag hela helgen i stället för i tisdags. Ungefär som att vi hade allahjärtansdag på en torsdag iår, och inte onsdagen som den egentligen var.

Just nu är jag bara kär och orkar som inte tänka på nånting annat. Har bookchat på engelskan, kan bli svårt när jag inte ens tänker i de banorna. Det får gå som det går.
Jag ska äta en frukt och ta undan tvätten innan jag far också. Men jag har ju gott om tid! =)


Och om vi ska strunta i vad jag gör och ta upp vad jag  tycker istället, så är jag riktigt less på att allt ska vara så falskt. förutom erik, och mamma och så, familystuff, men allt annat. Det har som blivit en trend. Jag blir less! Ingenting är ärligt och alla ord som kommer ur människors munnar finns det en baktanke med.Vilken vet jag inte, eller så säger de det för att slippa nånting annat som antagligen är ännu värre än att ljuga. Jag blir bara trött.
Just nu orkar jag bara med Erik,och allt annat tänker jag inte ens ge en blick.

Dags för fotografisk bild!

Love

Filosofi

Idag vill jag skriva punkter.

- Idag har jag filosofi, och sovmorgon,därför sitter jag här. Jag har sovmorgon till 10.20, men ska dit 09.40 för att jag har självklart glömt häftet vi skulle ha läst till idag på skolan,så jag måste dit och läsa det,annars blir nog Bert arg.


- Jag pratar med Erik just nu, han är för himla fantastisk. Världens bästa, han är mitt allt. Jag är upp över öronen kär, och det är en riktigt bra känsla. Jag gillare!
Erik berättade just att han tvingade Anders säga "I do belive in fairys, I do I do!" igår när Anders ville att Erik skulle berätta nånting. Det hade jag gärna velat se, hade varit ruskigt kul.

- Jag har förresten pimpat deras namn, och Erik och Anders är nu mer känd som Fine Ass E. Flow och Silver Tongue A. Rockefeller.

- Jag fick sms av Stina i går kväll, vid 23.30 nångång. Hon har det bra, hon är nöjd och glad och jag vill dit. Okey jag vill inte just till hon och Fredrik, dom ska jag inte störa, men jag vill till London,det låter jätte mysigt som hon skrev. Lyckansost!

- Och om jag nu ska ut på 100-dagars,vilket inte är säkert än, då vill jag ha min klänning,min svarta klänning, men då vill jag ha stövlar till och jag har inga stövlar. Det känns ganska jobbigt. Faktiskt, känns som avgörande ifall jag ska ut eller inte. (Okey,det är inte avgörande,jag låtsas.)

- Jag känner mig på bra humör idag,det är nog tack vare allt skolarbete jag gjorde bort igår. Jag är bra.

Nu far jag, Adjö!

Slumpat

Måste pröva det här, ska egentligen se gilmore girls men måste göra det här först.

Man ska slumpa fram låtar (Winamp/Mp3 spelar,whatever) och skriva in låt titeln som svar på frågorna. Ganska kul om det stämmer =)

Så här blev mitt:
(ganska klockrent emellanåt)

1. Will it be ok?
Svar Let me fall

2. How are you feeling today?
Svar: Kiss me

3.How do your friends see you?
Svar: To return

4. Will you get married?
Svar: Ain´t no mountain high enough

5. What is your best friend's theme song?
Svar: The war between us

6. What is the story of your life?
Svar: Somna min vän

7. What was high school like?
Svar: Bang bang bang

8. How can you get ahead in life?
Svar: Jag går och fiskar

9. What is the best thing about your friends?
Svar: Treehouse

10.What is today going to be like?
Svar: You wont forget me

11. What is in store for this weekend?
Svar: Most likely to suck

12. What song describes you?
Svar: To much monkey business

13. How is your life going?
Svar: Honestly

14. What song will they play at your funeral?
Svar: Crying

15. How does the world see you?
Svar: Cotton Jenny

16. Will you have a happy life?
Svar: Addicted

17. What do your friends really think of you?
Svar: Close, Therapy

18. Do people secretly lust after you?
Svar: Grow or pay

19. How can I make myself happy?
Svar: Hell yeah

20. What should you do with your life?
Svar: Upp för trappan

21. Will you ever have children?
Svar: Come on

Tisdag

Det ser så roligt ut med en egen blogg,så här är jag.
Igår hade jag ett psykologiprov som gick rätt dåligt. Speciellt försvarsmekanismerna. Problemet var att jag vet vad dom är, men jag kommer inte ihåg vad dom heter. Ser jag namnet så vet jag säkert vilken det är då kan jag nog förklara den,men det är klart att Fille ska göra ett prov som inte jag klarar av.
Finns faktiskt en tendens att alla lärare gör prov som jag inte klarar av, hur kommer det sig?
Jag får nog godkänt i alla fall.
Under pluggandet kom jag på att jag nog använder mig av nästan alla försvarsmekanismer,värt att kolla upp.
Regression,som innebär att personen går tillbaka till tidigare åldersstadier. Det är rätt vanligt på helgerna faktiskt, när det är nånting som är jobbigt så sätter jag mig i soffan och blir grinig och gnällig också får Erik passa upp på mig som en liten bäbis tills jag blir glad. Nog för att det inte alltid funkar,men jag försöker med det varje gång.
Förnekande, innebär att man förnekar att något hänt eller existerar. Det använder jag mig av varje dag. Vilken samhällsuppgift som skulle ha varit inlämnad innan jul? jag vet inte?
Reaktionsbildning, innebär att man omedvetet reagerar med motsatt känsla och attityd än den men egentligen känner eller hyser. Ja,till exempel Eriks mammas semlor i helgen. Mh,dom var jätte goda! Visst,dom var helt okey,men jätte goda? jag tänkte på det i efterhand. Är det nånting som man inte ska göra nyttigt så är det semlor, och är det nånting man inte ska blanda i mandelmassa så är det nötter. Dom var okey, men jätte goda?  Dessutom var dom jätte små, jag vill ha stora semlor!
Projektion, vi är alla medvetna om vissa egna personliga reaktioner som vi egentligen inte tycker så bra om. Är känslorna starka kan de väcka ångest och då kan vi i stället överföra dessa egna egenskaper och känslor på omgivningen. Det är alltid jätte stökigt i vårat sovrum. Och jag vet att jag stökar ner, okey, ibland kanske. Jag tycker inte om att jag är stökig, jag tror nog jag får ångest av att vara det. Fast det är helt och hållet Eriks fel att det är så stökigt på vårat sovrum! =)
Förskjutning, man överför en känsla från en person eller ett föremål till en anna person eller föremål. Skolan är hemskt, det finns nog ingenting som kan få försvinna mer. Hur som helst, Sally gör allting fel och jag gnäller på henne utan anledning,för egentligen är hon duktig. Stackars katt,men hon vet att jag älskar henne. Erik brukar också få ta ett eller annat gnäll.
Isolering, innebär att skeenden och känslor som har samband med varandra hålls isär. Hm,pass
Rationalisering, Bortförklaring är en annan benämning. Hm, i fredags åkte jag snowboard för första gången på 3 år, brädan hade ingen valla eller nånting överhuvudtaget och all snö fastnade under brädan och den högg fram. Gick inte så bra, och frågar ni Erik så fastnade faktsikt snö under brädan! Han såg det! Men Anders som for dit och tjuvkollade och skrattade (säkert) åt mig som plogade hela backen ner skulle nog säga att det bara var en bortförklaring för att jag var kass. Fast jag kan mycket väl ha varit kass också,men det fastnade faktiskt snö under brädan! hade gått mycket lättare annars!
Bortträngning, innebär helt enkelt att en mängd obehagliga känslor och tankar aldrig blir medvetna. Ja,dom blir aldrig medvetna så dom finns nog här nånstans.
Sublimering, individen kan omvandla icke önskade eller accepterade driftönskingar till socialt accepterad aktivitet. Well, vad har jag gjort för snuskigt? Pass

Jag sa nästan! Nästan alla använde jag mig av! Jag undrar vad Fille säger om det. Bäst att inte säga nånting annars blir jag nog ett spännande offer att psykologisera(?), ja.

Idag har jag fått massvis med skolarbete gjort, och mer ska det bli! Klockan är inte mycket än. Om jag gör klart allting ikväll borde Johannas skinnjacka vara så gott som min? =)

Det nalkas även kladdkaka med Zara.

Nu har jag ätit en kanelbulle, och väntar på Zara så jag får äta kladdkaka. Sen blir det Gilmore Girls, som jag väntat,en hel vecka! Kom just på att jag ett antal gånger har stavat vecka med ä, väcka. jag vet inte ens varför,jag vet inte vars det kommer ifrån,jag har aldrig haft problem med att stava vecka förut. Men då började jag ju även stamma efter att jag blev tillsammans med Erik. Man blir som man umgås.

Jag har fått en klänning av Erik också, fast jag valde den. Den är svart,det gör nog Johanna besviken. Nästa gång jag shoppar ska jag köpa något som chockar henne, med massor med färger eller mönster eller vad som helst.

Jag håller på med ett nytt försök till att byta kakelfog. Jag vill göra bort det, och den här veckan kändes egentligen inte alls bra, men nu gör jag det. Får se hur det slutar, förra gången smälte fogen. Måste ha varit något fel på fogen.(rationalisering!)

Nu ska jag prata med min älskade. Love