V.16

Jag kan inte vara gladare över att det ÄNTLIGEN är V.16!
I söndags när jag och Erik låg i soffan levde det om så fruktansvärt i magen att jag blev chockad att man inte kände det utanpå magen! Ska jag lita på en arbetskamrat så blir det en flicka, men hur som hellst så blir det nog en riktig fotbollsspelare! Det är helt underbart att börja känna den, bebisen som kallas den, det finns ingen mer otrolig känsla. Hälften Erik och hälften jag i en liten krabat som rör sig runt i min mage. Vi är lyckliga!

Idag har jag vaknat upp i Joels och Linneas lägenhet. Jag och Stina kom igår, vi hade en mysig dag igår, dock lite shopping! Så nu ska vi snart fara iväg och shoppa mer. Ska på plantagen och fynda lite grejer till våran nya altan som är på gång. Lite krukor och sånt. Ska leta överallt efter några ljuslyktor grejer också till altan. lite smått och gott!
Blir superbra när vi får det klart. 

Nu ska vi fara iväg. Här ska spenderas pengar. 

Länge leve mångfald!

Som ikea säger!

Nu har jag inte bloggat varje dag, hemskt vad ni har gått miste om?! Nä,inte alls. Men vi var i alla fall till sundsvall igår, och det var toppen! Träffade johanna, fick mig lite nya plagg med en hjälpande hand av henne. Jag bara stod i provrummet medan hon kom och kastade in kläder. Inte helt fel!
Sen var vi ju såklart på ikea några timmar innan vi åt med Johanna, och därefter for hemmåt igen. Men soffbordet som jag så länge har längtat efter fanns inte. Och jag var så besviken att jag kunde sätta mig ner och gråta. Men det var bara att bita ihop, handlade en hel del annat så det gick pengar ändå. (det brukar ju inte vara nått problem att göra av med pengar på ikea..) Köpte i alla fall tyg så jag kan sy lite nya gardiner, tänkte att det är dags att plocka bort mammas gardiner och skaffa egna, fräscha! Så det skulle jag ägna mig åt idag, medan Erik med hjälp av en snickare i byn, byter ytterdörrar och påbörjar lite smått på bron/altan. och vad händer?! Ja, jag hinner ju i alla fall sy gardinerna till köket, men när jag håller på sy grejen som ska hänga framför handukarna på den där hyllan, så går nålen av! Det är sådana här gånger man känner att man inte bor i vilhelmina.. var nära på att hoppa in i bilen och köra ner för att köpa en ny nål. Men tog mitt förnuft till fånga och har städat upp lite efter gubbarna som redan tidigt imorse hade bytt källardörren! Det blir kanonfint, fram för allt så himla toppen med EN dörr och INTE två, som vi hade förut. och att den är vit, förut var den ju blå. Det blev så ljust och fint i källartrappen. Kan bara tänka mig hur fint det kommer bli i hallen! Nu ska vi ju då måla en av väggarna i trappen mörkare, så det blir nog inte så ljust innan slutet.Men det är snyggt ändå!

Det var allt som hänt dom har två dagarna. Jag hoppas att Emelie eller Linnea får tid att köpa tyg åt mig idag, både till hokuspokus stolen och till babysittern. Det glömde jag totalt bort igår.

Köpt förresten nya tallrikar och dom är då jäkla snygga! Allt är snyggt.

Nej, adjö så länge!

V.15

Gud vad jag är duktig på blogga! Undra just hur länge det håller i sig? Däremot blir jag jätte irriterad på alla som inte är duktiga på blogga. Kom igen! Kan jag kan ni!
=)

Jag har suttit och dreglat över ikea. Nu längtar jag dit, och imorse pratade Erik så mycket om ikea, och att han ville dit, så troligtvis tar vi oss en riktigt semesterdag på tisdag. Hade ju tänkt övernatta hos johanna när vi far dit, och ha en myskväll  med henne kvällen innan vi går på ikea, men det blir för stressigt för det nu, eftersom vi ska byta ytterdörrarna i veckan också. Menmen, vi kanske kan ta en lunch med henne i alla fall. Sen kommer vi ju en gång till i vinter innan bebis ska klämmas ut och köper skötbordet och det då, så då kanske vi har mer om tid. Nu ska jag handla mer annat än bebisgrejer. Det får bli nästa gång. Känns lite väl tidigt att börja handla för mycket. Tänk vad less man ska bli på att ha alla grejer men ingen bebis?! Nej, det får som sagt bli nästa gång.

I veckan ska jag koka palt någon dag också, det blir gott! Längtar efter palt, var längesen nu. Palt är som ingen sommarmat.

Hittade förresten bilder på kattungarna när dom var små. Inte så konstigt att vi behöll två!
först och främst så for jag ju bort på kvällen, och när jag kom hem igen vid kl.23 så låg sally inne i garderoben där jag hade bäddat, och då tog jag det här kortet på en gång. Så här såg det ut dom första timmarna.




Stackars Sally! Sen när dom började springa omkring, öppna ögonen och få lite lurvig päls såg dom ut så här.
Här är först Zelda som flyttade till Marcus och Blanka i Östersund, och Kyckling o Chicks som vi behöll.



Här är hela gänget, hon fick ju fem men en dog. Så mysigt.





Nej, nu ska jag göra nått vettigt. dreggla lite till på ikea kanske. adjö!

V.15

Det var minsan tur att det blev fint väder idag, för oj vad jag har fått mycket gjort! REDAN!
Nu ska jag äta lite, bebis är hungrig, sen ska jag fortsätta. Jag är effektiv och har faktiskt verkligen sett fram emot de här lediga dagarna.

Tänkte bara passa på att blogga lite. Varför vet jag inte? Jag har ingenting vettigt eller roligt att dela med mig av. Men och andra sidan, när har jag det? Och blogga måste jag ändå! Där ser man. Tur att det åtminstone är frivilligt att läsa, och inte på första sidan av VK.

Jag såg en av mina katter jaga fåglar, och ni skulle ha hört min utskällning! Vilka ramsor man kan få fram i stundes hetta. Det är så klart alldeles för hemskt för att skriva här, och jag är glad att jag inte har några allt för nära grannar. Men jaga fåglar, det gör bara inte mina katter! Jag ska kunna mata fåglarna i vinter och njuta av att sitta och titta på dom, och ekorren, utan att katterna ska vara till besvär.

Förresten tror jag att min trogna ekorre som jag hade här i vintras, som satt på min bro och åt pepparkakor, är död. Vi hittade en påkörd ekorre här utanför på vägen, och erik tog en spade och kastade bort den. Där har troligtvis ett antal fåglar kalasat på den stackars ekorren. Sen hittade nog nån av mina katter den nere i skogen och bar snällt hem den och la den på bron. Den var ju.. inte särskilt vacker. Jag är i alla fall säker på att det var en ekorre för svansen var kvar, resten var ganska.. ja.
Hur som hellst, så har jag i alla fall begravt den nu. Fin cermoni var det, chicks var med så jag antar att det var hon som la den på bron. Så gick det för den ekorren! Har i alla fall sett en ny levande ekorre springa här omkring också, hoppas den är lika social.

Nej, nu ska jag äta.

V.15

Äntligen V.15!

Blev ett sent blogginlägg ikväll, men Zara kom på besök så vi har suttit och snackat skit i några timmar!
Tagit igen lite grann, var en evighet sen vi hade en sån här kväll.
Det har varit mysigt, och jag hann göra bort det mesta jag hade tänkt göra innan hon kom så det är städat och rent också.

Annars har det rullat på bra idag, trots den hårda natten!
Av nån anledning så kunde jag inte somna förän vid halv tolv. Skulle upp klockan sex. sen vaknade jag halv fyra och kunde verkligen inte somna om! Spelade ingen roll vad jag gjorde, det gick inte! Somnade just vid sex, sov till sju och var sjukt trött när Micke kom och hämta släpvagnen och vi drack en kopp kaffe. (väl behövd kopp kaffe!)
När jag tänker efter tror jag nästan att det var fler som var trötta på jobbet? =) Det rullade på bra, vi tog det lugnt. Skönt med fredagar när de flesta städen är bortgjorda och det finns inte mycket man måste göra. Så jag har haft en lugn dag.
Nu är jag ledig ihelgen, det är därför jag kan vara uppe så här sent. (det här är väldigt sent för mig). Jag är ledig hela veckan sen jobbar jag fredag, lördag och söndag. Toppen! Så grabbarna ska ha en riktigt killkväll här på lördag och sen ska dom på dansgalan. Tjejförbud ska det tydligen vara! Så det blir nog roligt för dom, passande att jag jobbar den här dansgalan också så jag slipper sitta här med dom. =)
Ska bli mysigt att få hem/hämta en fylle-erik också någon gång på natten, han är hemskt mysig i onyktert tillstånd. Han är alltid mysig, men med lite alkohol blir han så över öronen nykär.
Men de ringde från Myltan och frågade om jag kunde jobba där på torsdag i barnguppen, det ska bli kul! Var ett tag sen jag var där nu, får se vilka jag kommer sakna och om det kommit några nya stjärnor dit.

Nu längtar jag till sängen, vi har verkligen världens skönaste säng (om man inte frågar Stina..) ;)

Måste bara visa en bild på en gungälg från ikea som vi ska köpa till våran bebis, ska köpa den i november när vi far på ikea. Den är så ruskigt snygg!


Sen har vi även hittat ett skötbord där som jag tycker är helt perfekt. Har inte hittat nått som jag gillat förän nu.

Det är precis som jag vill ha det! Kommer bli perfekt.

Vi har redan hunnit planera så mycket att det känns som det här barnet ska komma nästa månad. Men det kommer gå fort till februari!

Nej, nu säger jag godnatt.
Nu ska jag lägga mig i renbäddad säng.
På måndag kommer Erik hem! Så jag längtar. Min kärlek.
(Pusspuss).

V.14

Jag som hade sett fram emot att se lite våra bästa år idag, också har vi inte kanalen!
Så typiskt. Såg lite på supernanny istället och det var helt sjukt.

Idag ska mamma bjuda mig på mat. Eller hon ska väl bjuda Annelie och barnen på mat men eftersom jag jobbar kväll så ska jag få komma och äta när jag har rast. Pastagratäng tror jag det var, det lät gott.

Annars njuter jag av att lyssna på regnet. Jag älskar när det regnar. Jag måste köpa riktiga regnkläder så jag kan gå ut i regnet utan att bli genomblöt. Hade tänkt springa en sväng nu på morgonen men men. Får bli imorgon istället kanske!
Nu jobbar jag bara i dag och imorgon, sen är det helg, sen kommer Erik hem. Jobbigt när han är borta så länge! Fast det går rätt bra när jag också jobbar, då går ju tiden fort. Och jag älskar att ha honom hemma en vecka, istället för bara helgerna. På helgerna är det så mycket annat som händer, så när han är hemma några dagar innan också får man verkligen njuta av det. Hinna känna att han är hemma.

Vi har mycket planer i höst, får se hur vi ska hinna allting! Beror på hur jag jobbar också. Men i november ska vi hälsa på
Johanna (som för övrigt ska bli gudmor till våran skrutt!), det är bestämt. Shoppa lite på ikea, har hittat en gungälg där som jag måste ha. Den är så ruskigt snygg! Också hittade jag ett perfekt skötbord där också, precis ett sånt som jag vill ha. Och fram för allt ska vi ju få se hur Johanna bor och mysa med henne såklart.
Dessutom hade vi tänkt att vi skulle hinna en sväng till Marcus och Blanka också. Det är så många gånger vi har tänkt fara dit men nånting har kommit i vägen. Så nu ska vi allt planera in en helg.

När Erik kommer hem nästa vecka ska vi nog troligtvis byta dörrarna, vilket kommer bli toppen. För det första är ju dom nuvarande dörrarna riktigt fula. För det andra så drar det ju så fruktansvärt kallt i från dom! Dom är nog inte särskilt isolerade. Dessutom är det ju dubbeldörrar både till källaren och till hallen, och det är besvärligt!

Under vecka 35 någon gång tänker jag och Stina åka iväg till Umeå en sväng. Jag ska passa på att göra nått snyggt med mitt hår när jag ändå är där. Dessutom åker ju Stina iväg till Oslo den 2 september. Så vi måste ju hinna göra nånting, mysa lite grann alla fyra, innan hon åker! Känns trist, att alla åker iväg. jag kommer att sakna dom, och alla tepartyn vi har haft. Men, jag ska hälsa på i Umeå. En hel del skulle jag tro. Och jag ska hälsa på Stina i Oslo också. Sen kommer ju Stina hem igen till Jul. Emelie och Linnea lär väl bli kvar i Umeå ett tag kanske=)

Nej nu tror jag att jag ska göra ett ryck. Jag jobbar ju till nio ikväll och börjar åtta imorgon bitti så jag hinner inte vara uppe så länge ikväll! Jag är så fruktansvärt trött, fast jag har alltid behövt mycket sömn men den här bebisen tar all min energi. Jag känner mig som en zombie. Men det går nog över snart. Tror att järntabletterna gör det lite bättre i alla fall. Och jag älskar våran bebis, även om den tar all energi. Bara typ, 5½ månad kvar! Jag är lycklig.

Ps. Jag älskar dig Erik, kom hem nu så jag slipper sova själv. (Jag sover så mycket bättre med dig som kudde!) Du är mitt allt. Har jag sagt det förut? PUSS!


Adjö!

V.14

Känns som att det har varit V.14 i en evighet nu? Ja, men snart blir det V.15. På fredag!

Linnea har designat min blogg, så att jag skulle börja blogga mer. Hon vill ha koll på mig när hon flyttar till Umeå. =)
Så nu har jag lovat att blogga varje dag. Kommer inte att ha så mycket att säga varje dag, men hon ska då allt få nått och läsa! =)

Efter många år utan epitet framför mitt namn- eller enbart temporära, har jag nu ett permanent som mamma Sandra. Så sant som det är sagt, jag och Erik ska äntligen få vår lilla egen avkomma den 5 februari. Det tog sin tid, en bebis bakar man inte alltid i första taget. Men nu är det med i svängarna, och vi kunde inte vara gladare. Vi längtar så väldigt mycket till februari nu, tiden går alldeles för sakta. Jag är i alla fall i 14 veckan nu, blir 15 veckan på fredag. I början av september ska jag till lycksele och ta reda på könet. Självklart fick jag en tid då Erik jobbar, men inte så mycket att göra åt. Jag älskar honom ändå, och jag ska berätta i detaljer allt som hände och sades där, så han kommer tro att han var med.
Han är fortfarande mitt allt, och allt genom honom är det bästa jag har. Snart är vi tre, och allt kommer bli toppen. Vi har verkligen väntat på det här. Jag älskar Erik mer än vad mitt hjärta kan bära. Att livet kan vara så underbart?

Ikväll jobbar jag kväll, känns bra! Lite ob, också får jag umgås lite med stina. Nog för att hon kommer springa runt som en galen höna, eftersom hon är den enda som får ge medicin. Men jag ska njuta av de stunder vi får. Rycka tag i henne då hon springer förbi.

Nu regnar det ute. Jag älskar det här vädret. Det är toppen.Jag älskar regn, och mörker, och jag ser fram emot hösten och längtar ihjäl mig efter vintern. Jag är verkligen ingen sommarmänniska. Jag har längtat efter vintern i över en månad nu. Det ska bli skönt, jag kan sitta vaken på kvällen bara för att få se när det blir mörkt. Spelar ingen roll hur trött jag är så sitter jag vaken. Det är toppen. Tända ljus och elda och allt.

Snart är det älgjakt också, Erik är ledig den veckan så det passade perfekt, även jag är nog ledig. Men frågan är hur mycket jag ska utsätta mig för. Eftersom man ska ta det så lugnt som möjligt nu och det är ju en bit att gå ibland. Men jag går väl min takt, och jag har ju fortsatt springa och det har gått väldigt bra! Jag har faktiskt mycket bättre kondition nu än tidigare, tror vi har fått oss en liten superbebis.
Nä,älgjakten vill jag vara med på så mycket jag får. Vi har våra bästa stunder när vi sitter på pass, då njuter vi verkligen båda två av livet. Då är det så mycket kärlek till allt, kärlek till varandra och att vi vill ut båda två, till naturen och till allt. Jag älskar att bo här, jag älskar vårat hus och jag älskar latikberg. Skulle inte kunna bo en km närmre vilhelmina.
så nu är det snart dags att koka palt. Så vi får äta uppstekt palt när vi är ute : ) mums. Det brukar vara populärt.

Men nu ska jag faktiskt gå vidare. Eller kanske läsa alla andras bloggar, det var ett tag sen. Känns som jag har skrivit så det räcker för en vecka nu, men men. Jag är tillbaka imorgon.

Ps. Jag är lycklig!

Adjö.