Onsdagkväll

Känner att jag vill lägga upp lite bilder, för det första för att vi har haft så himla mysigt idag (såklart), för det andra för att jag älskar våran stuga(tyvärr är min skugga med på bilden, men det går att ignorera), för det tredje för att jag faktiskt blev nöjd med kransen.





Såhär blev kransen till pappas grav. (ser förvisso väldigt hemmagjord ut, men det är ju det som är charmen med det hela)
Jag och Erik hjälptes åt, och bara det gör att dom är så mycket mer värda.




Sen gjorde vi en typ kvast, eller vad man ska kalla det, för att ställa på Eriks morfars och mosters grav. Jag blev nästan mer nöjd med den faktiskt.


Nu känns det ännu roligare att fara och tända ljus. Det mår jag bra av. I år kommer jag troligen må bättre av det än alla andra år.

Nu ska vi spela mariokart, Daniel är också här.

Jag fick panik av Linneas inlägg och måste säkra alla mina bilder också. Hellst ikväll.

Onsdag

Nu har vi en gubbe i byn här, som ska ordna så vi får värme på ALLA element! Äntligen. Erik brukar alltid säga att den här vintern och den här våren kommer bli den bästa nånsin, och jag börjar hålla med honom. Självklart eftersom bebis kommer till oss. Men den här gubben ska tydligen vara en riktigt fixare, för förra vintern så hade vi ingen värme på elementen i sovrummen eller toaletten.. så man undvek ju gärna dom rummen. Men det går ju inte när bebis kommer att vi inte har någon värme inne på sovrummen?! Så igår tog Erik tag i saken, det var därför han försvann ett tag där i går kväll.
Ska bli himla skönt. Dessutom har vi lite annat småfix som den här gubben ska få titta på också, småsaker som är lika bra att göra.

Vi hade tänkt fara till Östersund i veckan och hälsa på Marcus och Blanka, men det blir inte så. Tråkigt,faktiskt. Men vi ville hinna en sväng till stugan innan snön kommer och röja undan lite så vi planerar in det istället. Tror till och med att vi ska dit en liten sväng idag.

Och vilken tur hade inte jag igår?! Självklart så gjorde Bosse gravkransar på äntligen hemma igår! Inte för att jag fick så mycket mer inspiration, han gjorde väl ungefär samma sak som jag tänkt, men hur som hellst så, lyckat. Så efter att dom har bullrat klart nere i källaren ska vi förbi dagiset en sväng och pussas lite(måste egentligen skriva på papper, menmen), och sen ska vi till affären och köpa lite ljung och annat mys att pynta kransarna med. Blir det lyckat kanske jag lägger upp en bild. Vi har ju som tradition jag och Erik att vi åker runt på kyrkogårdarna på alla helgona. Tänder ljus och lägger dit lite annat fint. Och ni ska veta att affären här i Latikberg har så mycket mer att erbjuda än vad man kan tro! Dom har ju till och med ljung. Så det ordnar sig nog.
Sen åker vi hem och gör kransarna, och sen åker vi till stugan en sväng. Undra om jag ska göra i ordning maten redan nu och ta med mig kanske? Varför inte! Se, vad jag kommer fram till mycket vettigt när jag sitter här. Vi ska inte sova i stugan ikväll i alla fall, men dit och mysa lite. Jag har så mycket mys för mig nu så det finns inte!
Till helgen hoppas jag att Emelie och Pär kommer hit och myser med mig, så jag får baka lite. (Ska jag lix vara tjock kan jag vara det ordentligt.) Hittade så himla bra vinterjackor, jag hittar så mycket bra överhuvudtaget så det finns inte. Men det är ju som ingen mening att beställa nånting alls nu. :p
Jag väntar nog tills magen börjar lägga sig innan jag köper nånting nytt.

Och jag blir så lycklig när jag vaknar och ser att det är vitt ute. Det känns toppen att snön är på väg, att vintern snart är här.


Sådärja!

Så här ser magen ut i V.25!


Tisdag

Internet har inte riktigt velat funka sen vi flyttade på datorn, men nu är det som det ska igen.
Har nyss ätit middag, Erik försvann, och nu funderar jag på om jag ska våga dricka kaffe ikväll eller inte. Dagens stora fråga.

Hur som hellst, så var vi på MVC idag för kontroll, och det visade sig att min mage är för stor. (?!)
Det var första gången hon mätade magen idag, och den låg över normalt. Och hon lyssnade på hjärtljuden, som vi har gjort många gånger förr och vi har ju sett bebis på ultraljud och bara hört och sett en. Men kan det möjligtvis vara så att det är två? Lite panik, faktiskt. Nog för att det vore roligt, men nästa gång kanske. Samtidigt kan det vara så att jag bär bebis högt upp, och det är därför magen är stor. Men bättre för stor mage än för liten antar jag?
Annars såg allting bra ut, alla värden och allt. Jag hade till och med lyckats gå upp några kilon. Nu börjar jag komma till den nivån att jag gärna skulle stanna. Jag börjar känna mig allt mer som en flodhäst.
Har kommit fram till att det bara är när jag suttit en stund som jag får ont i revbenen, så det är väl då det trycker på. När jag står eller ligger går det bra. Så jag får väl sluta sitta helt enkelt.

Vi har haft en riktigt härlig dag idag.  Men jag skulle gärna jobba. Verkar nu som att det inte blev nånting den här veckan, och det känns sjukt och konstigt och riktigt tråkigt. Jag vill ju jobba, åtminstone nån dag varje vecka, så känns det ju bättre. Fast jag har ju faktiskt gjort det hittills, men så är det att vara springvikarie. Fick i alla fall återgå till mitt kära gamla sommarjobb i fredags och det var en fröjd. Härligt att se att ingenting har förändrats. Dessutom jobbade jag kväll och tjiho för ob!

När Erik kommer tillbaka så ska vi spela lite tvspel.
Men jag vill se äntligen hemma också.
Fast vi borde hinna både och. Ska väl vara halloween special på äntligen hemma och jag hoppas verkligen att Bosse tänker göra några gravkransar och inspirera mig lite. Eller är det möjligtvis så att jag är den enda som tänker på hemmagjorda gravkransar när halloween står för dörren? Jag håller tummarna.

Förresten, SÅ SKA JAG SNART LÄGGA UPP EN BILD PÅ MAGEN! Snart!
Kanske till och med ikväll. Till alla er som är för långt härifrån för att kunna se den med egna ögon. (Ni ska bara veta vad det rör sig nu!)

Dimma över umeå

Nu är jag vaken! Nä,jag vaknade för en halvtimma sedan, men nu är jag uppe!
Linnea har duschat och nu kokar hon ägg.
Jag gjorde en hel del fynd igår, framför allt världens bästa födelsedagspresent till Erik, och en annan liten överraskning! =)
Jag kanske ska tala om att jag är i umeå?
For hit igår, åkte hit med Anna, och tänkte att jag skulle passa på att umgås lite med brudarna här. Igår hade jag ju Emelie att göra stan med men idag jobbar hon och Linnea går skola. Så idag ska jag följa med Anna till strömpilen och ersboda och försöka fynda lite där också! Har knappt köpt nånting till mig själv, bara en massa julklappar! Supernöjd är jag.
Åker hem imorgon igen.

Ha en bra dag!

Lördagkväll

Idag har jag varit hos farmor i högland en sväng, blev där några timmar och det var inte helt fel.
Upptäckte att jag kan bli ruskigt snygg när jag blir 25. (yes,bara 5 år kvar!) men då ska man väl orka fixa till sig sådär också?
Sen har vi ätit tacos här hemma, och jag tror vi satt en timme vid bordet. Dippade och åt grönsaker även fast vi var mätta och pratade. Mysa är det vi kan allra bäst.

Nu ska vi göra en oktoberbrasa här ute på gården, bränna massa rat. Tyckte det passade såhär i höstmörkret, kan jag säga att det är någon annat än mysigt?

Vi fick prinsesstårta av Eriks mormor, och jag har ätit så jag kräks. Tur vi får lite besök imorgon som kanske är tårta sugen?

Vi har hunnit hoppa över till V.24, bebis är nu ca. 30 cm och väger ca. 550 g. 
Den ligger och trycker på mina revben, på vänstersidan, så det gör ont. Alltid ska jag väl få gnälla över nånting. =)
Vi har flyttat ut datorn ur bebis rum och det börjar bli så tomt att det ekar där inne.. snart snart ska vi till ikea.
Det är underbart, vi njuter av varje ögonblick. Detta kallas att vara lycklig rakt in i själen. Även om Erik alltid har gjort mig lyckligast. Jag älskar dig baby.
Och vi öppnar för alla möjliga nya möjligheter.

Godkväll!

Tisdag

Känns som att det är nånting jag har glömt bort idag.. men vad?
Jag har varit vaken sen kvart i 5, fråga mig inte varför. Klev upp vid 7.
Nu ska jag ta fram frukost till mig,Erik o Daniel.
Satte upp en väggdekoration i sovrummet nu på morgonkvisten som blev bra. Ska mäta garderoben nu också och se om vi får ner den i källaren utan att skruva i sär den. Håll tummarna.

Sen ska vi lasta släpvagnen full med rat och fara till granberget en vända eller två.
Också ska vi äta lunch på stenmans idag tror jag.. gott!

Igår var jag och Anna-Karin ute och gick runt på Vilhelmina i säkert 1½timme. Jag hittade mig ett par mjukisbyxor som jag länge har velat ha. Dom passa utmärkt nu när jag börjar bli lagomt rund och inte trivs särskilt bra i mina andra byxor.
Funderar på om jag ska köpa lite klänningar kanske, för jag trivs otroligt bra i mina strumpbyxor. Mina kalasbyxor. Det är det bästa som finns. Men faktum är att jag inte alltid kan gå runt i strumpbyxorna när jag inte har en klänning eller dylikt som täcker gumpen. Det ser inte bra ut när folk hälsar på,tyvärr.

Nej,snabba ryck. Nu ska jag ta vara på dagen som ser ut att bjuda på fint väder.
Ikväll blir det aloe vera party hos hannah!

Ps.så tror jag att blommona kommer bli toppen från och med nu, ska försöka hinna in en sväng dit idag.
Vore kul med något nytt? Äsh,vi ska snart på ikea. (Där det däremot inte finns nånting nytt.. ?Hm.)

Städartagen

Ja,nu är jag i städartagen- av den bästa sort.
Jag slänger allt. Jag bara slänger! Har så jäkla mycket skit, och jag vet att jag kommer ha massvis med skit kvar sen ändå men skönt att få bort lite grann. Friskt och fräsht! Måste ju ordna plats för en till nu så, nu kan ju inte jag ta upp all plats=)

Jag krattade och körde bort fyra kärror löv idag, på bara ena "gräsmattan", (vi har ju inte så mycket gräsmatta kvar längre..) och det syns ingen skillnad. Så det kändes som väl spenderad tid?! Nej.

Har varit mycket besök i helgen också hit och dit.

Tog mig tid och gjorde kärleksmums idag, som jag har fryst in efter att ha tryckt i mig en bit (eller två).
Också har jag gjort rårörda jordgubbar. Blev inte lika bra som sist, men ändå. Godare än vanlig jordgubbssylt. Gjorde inte så himla mycket heller, bara så vi klarar oss ett tag=)
Blir det fint väder någon dag i veckan ska vi göra våfflor till lunch och sitta ute på altan och äta. Någon dag jag inte jobbar. Det blir väldigt varmt och skönt där inne när solen är framme. Pappa ska beställa en gasolkamin till oss också, helt toppen.


I går var jag till henrik o hannah med fika, och då bjöd dom på mat. Inte helt fel faktiskt. Fick bra mycket tid att roa mig med Dexter också, eftersom han knappt sov eller åt när jag var där. Han är så charmig.

Anna-karin var här i fredags också, och det var trevligt. Fick surra av oss lite.

Imorgon ska jag städa källaren, igen. Så jäkla meningslöst. Jag städar den där jäkla källaren och det blir ingen skillnad. Det bara dammar och känns inte rent heller. Längtar tills vi ska göra om den. MEN DET FÅR DRÖJA!

Imorgon kommer Erik hem, men jag skulle gärna ha hem honom nu. En vecka är alldeles för länge. Och jag får ont i magen när jag tänker på att han måste köra dom där 50 milen hem också. Hur ska jag palla det här när det blir vinter och halt? Omöjligt.
I helgen har vi planerat så mycket, fantiserat och filosoferat. Bara tanken på att vi nu faktiskt ska få våran egen familj som vi har längtat efter så mycket, gör oss riktigt löjligt, pinsamt lyckliga. Han är underbar. Klockren.Min.

Vi har fått nya grannar som har hästar! Så mysigt att titta ut och se hästarna! Men jag måste nästan gå dit och överklaga att jag tycker dom har hagen lite för långt ifrån våran gård.. Skulle gärna bara sträcka ut handen genom dörren och klappa dom. (Nu har jag förmodligen en syster som blir upprörd, eftersom hon nästan inte tänkte låta mig följa Tilde till stallet ifall jag skulle bli sparkad i magen.. )

Dessutom kan jag gnälla över att mitt hår är kaos, och jag ska aldrig nånsin klippa mig där igen. Helt värdelöst. Jag tackar gud för hårsnoddar, men inser faktiskt att jag kanske måste klippa mig. Jag hatar att klippa mig. Men denna gång kanske blir annorlunda. Spännande, det får vi återkomma till.

Nu ska jag räkna ut lite vuxengrejer.

Sex and the city

Nu har jag bokat sex and the city filmen så att jag är helt säker på att få den hem i brevlådan när den släpps!
Det ser jag fram emot! Har självklart redan sett den, men när jag har alla säsongerna måste jag ju ha filmen också.

http://cdon.se/film/sex_and_the_city%3a_the_movie_-_limited_edition_(2_disc)-969334



Nu ska jag ringa Erik så han ska få underhålla mig ett tag. Hade tänkt betala en av hans födelsedagspresenter , men jag har plånboken ute i bilen och det kändes kallt att gå ut och hämta den..
Imorgon ska jag fara och hämta ut Anders födelsedagspresent som blir himla spännande att se, har inte sett den än. Men har en känsla av att det blir bra.

Har dessutom så jäkla ont i magen ikväll så jag måste gå och ringa Erik nu så jag får gnälla av mig lite. Det sträcker så fruktansvärt i huden, och bebis sparkar så mycket ikväll också så det gör inte saken bättre. Dock fortfarande mysigt!

Godnatt!

Måndag

Imorse for Erik, och det är ju helt värdelöst som vanligt.
Vi hade i alla fall en toppenkväll igår, som alla våra kvällar. Vi kan verkligen det här med att mysa.
Vi hjälptes åt att ta av tyget på babysittern, så nu behöver vi bara köpa nått nytt tyg. Ska nog till ikea sista veckan i november verkar det som nu, ska passa på att julhandla samtidigt tänke vi. Så håller tummarna att jag hittar nått tyg då. Synd att det är ungefär 7 veckor kvar dit och jag skulle gärna fixa i ordning den redan nu. Menmen, det blir bara roligare.
Skulle vilja till Umeå en sväng och hälsa på brudarna, men känner mig inte riktigt på hugget av någon anledning. Känner inte för att köra min bil, och Eriks kan jag inte ta, och buss är ju absolut ingen höjdare.. Nä,det får nog dröja. Hade hoppats att jag och Erik kunde fara dit en sväng tillsammans men nu har vi så mycket annat vi vill hinna med. Och just nu prioriterar vi nog östersund över umeå,faktiskt.
DÄREMOT, ska Stina flytta till umeå! 1 Januari blir hon Umebo, MYCKET BÄTTRE ÄN NORGE! Det ska bli kul, att inte ha henne såå hemskt långt borta som Oslo..  =)

Idag är det i alla fall rätt okey väder, även om det blåser. men jag har en superjacka som är alldeles förstor, och i den fryser man aldrig. Erik räknade ut igår att den kommer sitta perfekt i vinter, jag trodde att jag skulle bli tvingad att sitta inne i vinter för att jag inte har någon jacka som går över magen.. Men nu har jag både jacka och täckbyxor! Så här blir det ingenting av att sitta inne. Jag har varit och gått en liten promenad idag, ska nog gå en till sväng sen bara för att det var så skönt. Är ledig idag, och solen lyser så det är väl bara att passa på. Har kastat in lite ved, ska nog fortsätta med det också sen ser jag väl om jag orkar någon promenad.

Har däremot blivit mycket piggare nu! Blir inte alls lika yr och trött som förut. Inte blött näsblod på snart två veckor tror jag! Det är toppen. Bebis mår bra, och jag mår bra. Förutom att vi saknar Erik. Jag hatar när han har så långt att köra, jag blir så jäkla orolig. Det går så fort när det händer nånting.

Igår satt vi och tittade på ikea också, i katalogen, på bebisgrejer vi ska köpa när vi far dit. Kommer att bli toppen.  Lite grejer till altan hittade vi också. Det ser jag fram emot. Vi ska kolla efter en barnvagn där också, hittar vi ingen så beställer vi den vi tittat på. Kommer bli en dyr vända till sundsvall.. tur att det är roliga saker att lägga pengar på=)

Nä,nu ska jag se slutet av desperate housewifes innan jag går ut igen.
Det ser i alla fall ljust ut för mig/oss, allting går våran väg och ja, bara lyser! Tror minsan vi har mycket att se fram emot nu, förutom våran älskade bebis som vi längtar efter.

Söndag

Idag tog vi en himla sovmorgon. Det var mysigt, och vi behövde det. Vi vaknade först halv åtta, myste en stund och somna om, och så höll vi på ett bra tag. Sen klev vi upp och åt varma mackor. Nu har Erik farit för att hjälpa Daniel med nånting, och jag håller på att göra revbensspjäll. Brukar passa på att göra revbensspjäll till Erik och skicka med han i matlådor när han far och jobbar, för jag är inget större fan av revbensspjäll. Men Erik älskar dom. Måste bara spara en påse till julafton..

Annars hade jag tänkt baka bullar idag, men det fanns inget jäst igår när vi var och handlade, så det blir inga bullar. funderar på att göra en tosca kaka kanske. Eller nått annat. Nått gott. Vi har ätit pizza två kvällar den här veckan ,börjar bli varning på oss. =) Först åt vi i onsdags med Anders, och det tyckte vi att vi hade förtjänat efter att ha varit ute hela dagen. Sen åt vi i går med Daniel, och då sa Erik:"Det känns nästan som att vi förtjänar en pizza ännu mer idag,tycker du inte?" Och hur kan man säga nej till det?! =) Så pizza blev det, den blev god. Däremot lämnade jag kanske en tredje del som Anders kom och åt upp, så då kan man väl ändå säga att han har ätit pizza två gånger den här veckan också?! =)
(PS. jag är bäst på att hitta på ursäkter för att få äta onyttigt och gott!)

Känns pest och pina att Erik far imorgon. Men veckorna brukar gå ganska fort, speciellt när jag får jobba, vilket jag ska göra i veckan. Dessutom hoppas jag att Anna-Karin tänker titta förbi, så man har nånting att se fram emot=) Då går veckorna ännu fortare. (Och en till ursäkt till att baka något gott!)

Igår kväll invigde vi altanen! Vi ställde in kupévärmaren, tände ljus och tog på oss en extra kofta under jackan. Daniel och Erik drack öl, vi surrade. Gjorde narr av folk och skrattade åt dumma ideér. Tom kom förbi en sväng också. Var riktigt mysigt, blev verkligen toppen med altan. Vi ska nog sätta in en gasolkamin där, ska ta ett litet snack med far. Då kommer vi ha värme där inne också, så man kan sitta där när man vill=) Först hade vi inte tänkt det, men det var så jäkla mysigt igår kväll. Förutom att kupévärmaren (som vi för övrigt fick med husköpet och är väl lika gammal som huset) brann upp och en säkring gick. Den la av, och då petade Erik lite i kabeln också satte den igång igen, och började lukta väldigt skumt. När Daniel påpekade att det luktade brännt sa Erik:"Äh, det luktar så i början, det försvinner snart." Sen sa det bara pang också flög det lågor ur den. Och det enda jag tänkte på var, att det blev så himla varmt och skönt. =) Så nu har vi tagit farväl av den kupévärmaren, tur att den började brinna där och inte i bilen!

Nej,nu ska jag hitta på något annat spännande. Kanske städa lite, titta på några repriser på tvn. Tråkigt väder idag!

V.22

Japp,idag hoppar vi över till V.22. Det går verkligen segt må jag säga, även fast veckorna går fort. Konstigt?!

Vi har haft en himla bra vecka, fick en bra start med våran myskväll i måndags. I tisdags målade jag för fullt, inte särskilt roligt men bra mycket roligare när erik är med än när jag är själv. Sen tog mamma över målningen när jag blev tvungen att rycka in som fröken. När jag kom tillbaka kom även Christina hit och vi tog upp sista potatisen. Skönt att det är bortgjort!
Onsdagen så spikade vi tak, och fortsatte måla. Vi slåss helt enkelt mot huset för allt vad vi är värda, med denna altan. Det blir i alla fall kanonbra, vi har fått så mycket gjort. Har varit ute hela långa dagen i dag också, det har varit kallt men det blir ju som sagt så jäkla bra. Just nu håller Erik o Ingemar på att sätta in glasrutorna, förstå så underbart. Dom är frusna, och kaffet tog slut tidigare i dag så jag kan inte bjuda dom på det heller efteråt, men jag tror att dom tycker det är roligt ändå. När jag smyger ut för att se hur det går för dom så ser dom i alla fall väldigt glada och nöjda ut.

Nu kom Christina förbi en sväng också, Eriks mormor ska eventuellt få en av våra katter, Kyckling. Hon skulle känna efter, pröva vara utan katt ett tag, men vi ser väl hur hon gör. Kommer sakna Kyckling om hon flyttar, men hon får det ju mycket bättre där eftersom hon inte kommer överrens med våra andra två katter..



Nu kan dom inte göra så mycket mer, nu har det ju blivit mörkt. Ska gå ut och se resultatet och sen ska jag kasta ihop en middag lite snabbt.
Åt pizza igår och skulle inte sitta fel med en pizza idag igen. Jag behövde ju faktiskt gå upp i vikt? Och daniel missade ju pizzan igår, vi måste väl ändå vara snälla och äta pizza med honom också? ;)

Inte ikväll i alla fall.