Första advent!

Vi fick verkligen världens bästa minisemester när vi drog i väg till Sundsvall. Jag vill ha hem Johanna för evigt! Det var verkligen toppen, vi åt upp allt hon hade i skafferiet,kylen och frysen, och såg sunes jul. Det var helt underbart mysigt. Sen shoppade vi starkt hela fredagen, vi köpte ALLT vi ville på ikea, saker som vi egentligen inte alls hade tänkt köpa. Så jag och Erik var uppe till kl.01 tror jag när vi kom hem på fredag kväll och satte ihop alla grejer och ställde i ordning. Blev superbra inne i bebis rum. Jag är nöjd till 100%. Fick tag på en toppenvagn också som var nedsatt över 2000kr. Kunde inte vart bättre.
Nu saknar jag Johanna, tur hon kommer hit en sväng kring jul.

Idag bakar jag, tänkte hinna få lite mer kakor på kakfatet innan våran första advent fika som vi ska ha lite senare. Blir mysigt. Jag har, om möjligt, gjort ännu fulare lussebullar iår än i fjol. Men jag får hålla tummarna att dom smakar gott. Nu håller jag på att göra drömmar.. får se hur det slutar också då. Sen ska jag göra chokladknäck. Fast det kanske jag inte hinner idag. Jag vill ha ris ala malta också.. Nästa advent!

Erik och Johanna förtjänar egentligen ett helt eget inlägg, för dom är helt underbara. Jag är så tacksam att dom valt att finnas i mitt liv, och det är dom som har gjort mig till den jag är, kan jag säga utan att blinka. Men eftersom dom har samma kassa smak på skjortor, (Okej, jag försvarar Johanna med att egentligen har hon inte kass smak, bara när det gäller skjortor och Erik.) så kan dom få ett inlägg här tillsammmans. Utan dom vore jag ingenting. Dom lyser upp varje vardag.

Kunde vi få mer perfekt första advent förresten?! Jag uppdaterar läget till mina kära i Sundsvall, Umeå, Oslo, och Anna i stockholm, att snön öser ner här! Det är helt perfekt julväder ute, snön som bara faller, bara -6, och alldeles, alldeles underbart! Kommer verkligen vara perfekt julstämmning ikväll när vi ska gå på julskyltningen på Vilhelmina, smyga in och dricka glögg i varje liten öppen affär, blommona bjuder dessutom på glöggte. Kan vara kul att pröva, det har jag aldrig smakat. Dessutom brukar ju dom bjuda på sånt gott godis där. Kommer bli toppen. Jag älskar skyltsöndag.

God middag blir det idag också! jag är på topp idag. Älgstek och antingen klyftpotatis eller potatisgratäng..
Jag känner mig som en riktig hemmafru. Men det gör ingenting för vi får sån fantastisk julstämmning här. Jag är så tacksam att vi fick det här huset, att vi slipper bo på Vilhelmina en dag som denna! Inte nog med att vi slipper lägenhet, vi slipper vilhelmina. Även fast vilhelmina också brukar kunna få fram ganska bra julstämmning, men det kommer inte upp till samma nivå som det här. Julstämmningen stiger ännu ett steg när man har möjligheten att se rådjur när man tittar ut genom fönstret. Jag skulle inte ge upp vårat liv här för allt i världen.

Nä, nu måste jag faktiskt göra iordning det sista. Är det okej att börja säga god jul nu?

God jul!

Onsdag

Fick en kommentar av Anna som inspirerade mig till att skriva nu- för är det någon gång jag är positiv så är det nu!

För det första, så skottade Erik imorse kl.halv 7-7, och när vi kom hem vid 10 igen så var det återigen dags att skotta. Hur underbart är det inte med all snö?! Imorgon kommer mera, troligen hela natten mot fredag! Ser fram emot att komma hem från sundsvall till ännu mera av det ljuva.

För det andra så har min feber helt försvunnit! HELT! Jag lovar, inte en ynka liten grad kvar! Det finns ingen i hela världen som är lyckligare än jag, och jag hoppas den kommer att hålla sig borta ett bra tag nu! Det ska jag banne mig se till att den gör.

Sen vet jag inte riktigt vad mer som gör mig på så bra humör. Jo! Jag har julbakat idag! Jag har gjort pepparkaksdeg, så jag ska göra ett alldeles eget pepparkakshus redan från grunden i år. Blir himla spännande att se hur det slutar. Kanske att jag delar med mig med en bild. Sen har jag gjort ischoklad och chokladsnittar, som blev väldigt populära. Tror nästan hälften är slut redan, men det är så det ska vara kring denna ljuva ljuva tid. Här ska svullas. Måste göra magen redo för allt fett och julmat och godis på julafton.
Imorgon åker vi till sundsvall, innan dess ska jag hinna göra kolasnittar och grädda delarna till pepparkakshuset.
Har jag missat att säga att jag älskar julen?

Nu ska vi äta köttgryta, sen ska vi få besök av svärfar, och sen ska vi till Henrik o Hannah och kanske svulla lite till. Gosa lite med Dexter som är i sin absolut bästa ålder just nu, så mysig. Hoppas vi hinner dit innan han har somnat bara.

Imorgon går vi in på V.30! Bebis ökar vikt nu med ca. 200 gram i veckan. Den börjar bli tung och .. riktig! Dessutom får den naglar nu. Och nu har den blivit så stor att den fyller allt utrymme i livmodern, så nu börjar den krypa ihop mer istället och eventuellt kanske den lägger sig med huvudet nedåt för att ligga ungefär så fram tills förlossningen. Den är mellan 35-40 cm och väger nästan 1500g. Helt otroligt.
Jag fick "stora boken om barn" av Linnea, det är därifrån jag kopierar =) Toppenbok. Erik har en liten kort sammanfattning av den som vi fick av Gunilla, så han kan hålla koll han med. Nu längtar vi!
Ska bara shoppa bebisgrejer i sundsvall! Nästan.

Nu måste jag se hur det går med den armade köttgrytan.

Tisdag

Jag har feber, och även om den har gått ned några grader så håller den sig där och jag blir så less. Om det ändå vore snor och halsont, men denna feber gör mig helt färdig. Nu blir det att ta till de magiska knepen för att bli frisk till på torsdag så jag kan ta mig till sundsvall och faktiskt orka vara vid liv där. Ah, saknar Johanna så det är nästan elakt!

På tal om att sakna, så känns som just precis som att jag har sålt mitt eget barn. Egentligen är det så att våran älskade lilla kyckling (som är en katt) har flyttat till Eriks mormor, och hon skulle tvunget betala för kastreringen, vilket gör att det känns ännu värre, jag vill bara elda upp pengarna. Och jag saknar kyckling så det värker i hela kroppen. De andra två katterna vi har är så självständiga, dom tar hand om sig själva och varann. Men kyckling var så beroende av oss, och då blev hon som våran egen lilla bebis. Och nu har vi "sålt" henne?! Nej fy. Vad jag vill ha hem henne. Men hon har det ju bättre nu. Men som Ingemar säger så har jag ju snart en "riktig" bebis. Så jag får härda dom här sista månaderna tills våran pjuklarv kommer. Den ska minsan aldrig få flytta! (Kan jag ju drömma om..)

Nä, tillbaka under filten med te o honung. Nu måste jag bli frisk.

Hittills har den här veckan varit helt värdelös och jag längtar så mycket efter att få leva mig bort med Johanna ett tag, helt bekymmersfritt och bara mysa med världens bästa kaffepanna. Bjuder hon på leverbiff ska jag banne mig strypa henne i sömnen. Jag älskar dig, men jag är gravid med svallande hormoner och inte att leka med! ;)

Adjö för ikväll.

Fredag

Nu ska jag koka sylt, innan jag som det verkar nu, börjar jobba. Hoppas det, jag älskar att jobba här.
Tänkte bara skriva lite snabbt. Jag skriver för Johannas skull, för att hon ska slippa lyssna på mig i flera timmar varje gång vi pratar, på det här viset behöver hon bara lyssna några timmar.
Vi ska för övrigt övernatta hos Johanna nästa vecka, och det ska bli så himla mysigt så det finns inte. Det har jag verkligen sett fram emot i en evighet. Vi insåg också nu att far vi inte nu så far vi aldrig, för jag kommer snart inte vilja åka bil i över 30 mil. Och vi kan ju inte beställa alla grejer, det går inte.

Igår överlämnade Christina hennes gamla skötväska, som har som en dyna innuti, så man fäller som bara ut väskan så kan man byta. Hur bra som helst, och hur snygg som helst! Av vad jag har sett så har vi verkligen världens finaste skötväska och jag funderar på om jag kanske måste ta med den till sundsvall bara för att visa johanna den för jag vet att hon kommer att hålla med mig. Den är så ruskigt snygg att ni kan inte ana.

Ska jobba måndag och tisdag, synd att dom verkar ha dåligt med vikarier på volgsjö också, för vi ska på dietistträff på måndag mitt på dan, och det kommer bli himla stressigt eftersom jag måste jobba tills absolut sista minut och sen springa till den där träffen.. Jaja, sånt man får ta. Kunde strängt sagt nej, men se det var för svårt.

Nu ska jag få nånting gjort, har haft världens mysigaste morgon. Ställde klockan på 7 och sen har vi legat en bra stund och tittat på snön. Jag älskar att det är vitt nu, jag älskar vintern och jag älskar snön. Vi bestämde häromdan att vi ska gifta oss när det är vinter, riktigt mörk kall vinter. Då ska jag hålla tummarna att det snöar. Inte för att vi ska gifta oss utomhus, men ändå så mysigt när det snöar. Fast i och för sig, att gifta sig utomhus på vintern vore väl inte helt fel?
Det vore nått.

Nu ligger jag efter i schemat. Hinner nog inte koka nån sylt. Får göra det ikväll i så fall. Det är lite jobbigt att inte veta när man slutar faktiskt, ibland. Men jag klagar inte.

FÖRRESTEN! Hur underbart är det inte att vi får JULPYNTA nästa helg?! Jag ska julbaka varje ledig stund nästa vecka!
Jag ska göra minst 1000 knäck!

Måndag

Jag kan inte riktigt ta mig för att radera bort bloggen.
Nu när jag bestämde mig för att sluta så hade jag helt plötsligt så himla mycket att skriva om ?
Nu har jag så klart glömt bort allting, när jag väl sitter här. Menmen.
Tänkte att om jag är riktigt tråkig så kanske det vänder ändå och jag blir nöjd.
För det här med lösenord är ingenting jag känner för.

Jag ska i alla fall jobba idag. Fast ska ta en liten paus just efter tio, så kommer Erik och hämtar mig och vi åker ner till Vilhelmina, ska på MVC. Sen åker vi tillbaka så fortsätter jag att jobba. Har stängning, så får väl se hur länge det blir.
Det är skönt att jobba i alla fall, var ledig hela förra veckan och det var inte alls så roligt. Fast det är alltid roligt att vara ledig när Erik är hemma men det kändes ändå konstigt. Det är skönt att jobba.

Ska bli spännande att fara på kontroll idag.. alltid roligt att se vad som förändrats. Extra roligt att Erik kan följa med också.
Har varit ett himla liv på bebis i helgen.

Förresten, så är ingen lyckligare än jag för snön! DET ÄR SÅ FINT! I går gick jag och Erik en promenad runt byn, när vi ändå skulle gå och rösta, och det bet i kinderna. Så underbart. Och snart är det första advent. Allt är bara så fint. Jag längtar till påsk!

Nu måste jag lägga på ett kol.

Adjö!

Tack och adjö! Det här är mitt sista inlägg.
Jag ger upp det här med bloggen.

Så nu vill jag skriva att jag faktiskt börjat sticka. En mössa till bebis. Spännande.
Jag bränner en superbra skiva.
Förhoppningsvis kommer Malou hem idag.
om 5 veckor kommer Stina hem.
Om 2 veckor ska vi till Johanna.
Jag är nu i V.28. Våran bebis är ca.35 cm lång och väger ungefär 1.1kg.
Jag börjar misstänka att det kan vara en flicka. Fast det känns som att det är en pojke.
Förkylningen vill inte släppa, trots alla mina mirakelkurer.
Jag lyssnar just nu på Helen Sjöholm. Försöker skrika med, blir inte riktigt lika vackert.

Jag vill bara lägga mig och sova en dag nu. Fy vad jag är slut på.

Tack för mig!

Tisdag


Tala om att man kan vara nyfikna, Anna-Karin hade så rätt så!

Jag är dunderförkyld och det är pest och pina. Även fast jag är så fruktansvärt duktig och spritar allt jag ser, och tvättar händer och spritar händerna när jag är på dagis verkar det som att de barn som var snoriga lyckats snora ner mig också. Fy bubblan. Men det är klart, vi har ju så goa barn att det är svårt att hålla sig från att kramas med dom, även om dom är snoriga så jag får skylla mig själv.
Ska försöka att inte smitta Erik.. men jag måste också bara himla go för han har då minsan svårt att hålla sig ifrån att kramas med mig också.. ;)

Mycket har vi hunnit med i alla fall. Full rulle har det varit. Gjorde en toppentårta i söndags, så vi grattade pappa med den, först och främst var den till Erik, han fick grattas på farsdag han också i år. Han grattade ju mig på morsdag i år så. Kalla oss löjliga! Sen skulle vi ju till systran för att gratta lilltjoppan som inte är så liten längre, hela 10 år fick hon fylla igår. Men så fick dom åka ambulans till umeå! Fy så oroliga vi har varit, men det verkar som att det är på bättringsvägen. Så Tilde bor hos oss nu, och det är så mysigt. Min största önskan vore att slippa jobba när vi har barn, vara hemmafru på heltid. Det är så mysigt att kliva upp på morgonen och göra frukost, väcka henne, göra iordning henne och hjälpa henne fläta håret, innan vi skickar henne på skolan med Christina. Och sen få hämta upp henne när hon slutat. Så vill jag ha det! Jag vill inte att mina barn ska vara på fritids, och måste vänta på mig hela eftermiddagen för att jag är och jobbar. Det här är drömmen.
Ikväll ska hon sova hos mormor(mamma) för att mamma är ledig imorgon. Christina jobbade dessutom kväll imorgon så hade hon sovit här skulle hon måsta åka buss imorgon bitti, och det är jag lite nervös för.. speciellt eftersom Tilde är så lik mig när jag var i den åldern. En fara att släppa i väg själv allltså! Ingen kunde veta när jag skulle dyka upp igen, jag hade så mycket äventyr för mig på egen hand.

Nu har vi fått elementen fixade här på förmiddagen. Underbart. Alla elementen är varma nu! Helt toppen.

När Malou får komma hem igen ska vi göra en smörgåstårta och en annan tårta och gratta henne ordentligt. Hoppas det blir snart!

Förutom det ser jag fram emot en någorlunda lugn vecka, med den här förkylningen. Den ska banne mig inte få vara länge..

Tisdag

Idag är jag ledig.
Vi har ätit brunch. Massa gott dukade vi fram och lagade till. Mumma.
Erik håller på att måla i källartrappen.
Jag ska tvätta och städa lite tänkte jag. Fast jag städade igår. Men det var så fint, och nu känns det inte lika fint längre. Jag vill ha lika fint som det var igår.  Dessutom kan man gott städa MINST en gång per dag när man har 3 katter.

Jag budade hem dessa godingar på tradera igår.


Så himla nöjd för det är jag. Kan nog vara lite stora nu till våren, men nästa höst/vinter kanske.. :) Dom vart billiga, så det var ingen tvekan.

När vi är nöjda och klara här hemma ska vi ner på Vilhelmina och storhandla lite. Ska hitta en present till Malou också som fyller 10 år på måndag. Hon är så stor, jag kunde till och med skicka ett sms till henne och fråga vad hon önskade sig.. dock fick jag inget bra svar.

Nej, nu ska jag gå vidare.
Adjö.

Måndag

Jag har helt enkelt så mycket för mig att jag varken har tid att läsa bloggar, eller skriva.
Men så här är det, att Eriks "chef" ringde igår och sa att han fick stanna hemma det här skiftet (med fullt betalt), för det fanns ingenting för honom att göra. Så det innebär att Erik är hemma 2 veckor till, sammanlagt 3 veckor i rad! Vi är nöjda.

VI har budat på tradera,så håll tummarna.. auktionen går ut imorgon.

För övrigt såg helgen ut så här:
Vi jagade först på förmiddagen på lördag, sen fick vi fara hem och göra oss klara, elda och duscha och fara ner på Vilhelmina för att Erik skulle följa Anders till Strömsund. Så jag var hos mamma medans vilket vara kalas. Ett tag i alla fall. Sen kom dom hem, vi åt pizza (ovanligt?!) och sen for vi ut på gravarna och tände ljus. Sen bar det vidare hemmåt och fika hos Daniel, sen for vi på kyrkogården här i Latikberg och tände några ljus där också.
Söndagen så jagade vi också på förmiddagen. När vi kom hem gjorde vi upp eld och gick en promenad runt byn(vilket börjar bli rätt besvärligt måste jag säga..). Sen duschade vi och for ner för att handla på Vilhelmina. När vi kom hem lagade vi god mat, vi gjorde till och med förrätt o efterätt. Varmrätten blev inbakad fläskfilé med kantarellstuvning, mumma! Vi firade att vi har stått ut med varandra i ungefär omkring 3 år. Sen kom Ingemar o Christina hit och fikade och såg tv.
Så rätt fullt upp har det varit! Igår kväll fick vi en blomma av byn också, som vi egentligen skulle ha fått när vi var nyinflyttade. Men bättre sent än aldrig.

Nu börjar det trycka på mina revben så adios.
Jag ska göra ett ryck innan jag börjar jobba idag. I veckan jobbar jag 4 dagar (av 5)! Lycka. Men bara stängningar. Men lika glad för det är jag.
Nu börjar det bli stressigt. Men jag har som ingen lust att klä på mig. Vi har kommit på en stor anledning till att det är tur att vi inte har några grannar. För det första så tar det en evighet efter att Erik har duschat tills han har fått på sig kläder. Har gillar att springa omkring nyduschad o naken. För det andra så gillar jag att göra frukost i t-shirt o trosor. Nog för att folk kan gå förbi här och bilar kör förbi, men man ser som inte så tydligt ändå från vägen här.

Vi såg bebisens huvud en dag som en klump på magen. Alla säger att det var rumpan,men jag är säker på att det var huvudet. Mysigt, det börjar bli stor. Nu väger den typ 800 g och är lite över 30 cm lång. En riktigt bebis!

Nu börjar det här bli stressigt.
Har förresten beslutat mig för att ta jägarexamen inom de närmsta 10 åren.
Mer om det en annan gång.

Adjö!