Tisdag

Det ser så roligt ut med en egen blogg,så här är jag.
Igår hade jag ett psykologiprov som gick rätt dåligt. Speciellt försvarsmekanismerna. Problemet var att jag vet vad dom är, men jag kommer inte ihåg vad dom heter. Ser jag namnet så vet jag säkert vilken det är då kan jag nog förklara den,men det är klart att Fille ska göra ett prov som inte jag klarar av.
Finns faktiskt en tendens att alla lärare gör prov som jag inte klarar av, hur kommer det sig?
Jag får nog godkänt i alla fall.
Under pluggandet kom jag på att jag nog använder mig av nästan alla försvarsmekanismer,värt att kolla upp.
Regression,som innebär att personen går tillbaka till tidigare åldersstadier. Det är rätt vanligt på helgerna faktiskt, när det är nånting som är jobbigt så sätter jag mig i soffan och blir grinig och gnällig också får Erik passa upp på mig som en liten bäbis tills jag blir glad. Nog för att det inte alltid funkar,men jag försöker med det varje gång.
Förnekande, innebär att man förnekar att något hänt eller existerar. Det använder jag mig av varje dag. Vilken samhällsuppgift som skulle ha varit inlämnad innan jul? jag vet inte?
Reaktionsbildning, innebär att man omedvetet reagerar med motsatt känsla och attityd än den men egentligen känner eller hyser. Ja,till exempel Eriks mammas semlor i helgen. Mh,dom var jätte goda! Visst,dom var helt okey,men jätte goda? jag tänkte på det i efterhand. Är det nånting som man inte ska göra nyttigt så är det semlor, och är det nånting man inte ska blanda i mandelmassa så är det nötter. Dom var okey, men jätte goda?  Dessutom var dom jätte små, jag vill ha stora semlor!
Projektion, vi är alla medvetna om vissa egna personliga reaktioner som vi egentligen inte tycker så bra om. Är känslorna starka kan de väcka ångest och då kan vi i stället överföra dessa egna egenskaper och känslor på omgivningen. Det är alltid jätte stökigt i vårat sovrum. Och jag vet att jag stökar ner, okey, ibland kanske. Jag tycker inte om att jag är stökig, jag tror nog jag får ångest av att vara det. Fast det är helt och hållet Eriks fel att det är så stökigt på vårat sovrum! =)
Förskjutning, man överför en känsla från en person eller ett föremål till en anna person eller föremål. Skolan är hemskt, det finns nog ingenting som kan få försvinna mer. Hur som helst, Sally gör allting fel och jag gnäller på henne utan anledning,för egentligen är hon duktig. Stackars katt,men hon vet att jag älskar henne. Erik brukar också få ta ett eller annat gnäll.
Isolering, innebär att skeenden och känslor som har samband med varandra hålls isär. Hm,pass
Rationalisering, Bortförklaring är en annan benämning. Hm, i fredags åkte jag snowboard för första gången på 3 år, brädan hade ingen valla eller nånting överhuvudtaget och all snö fastnade under brädan och den högg fram. Gick inte så bra, och frågar ni Erik så fastnade faktsikt snö under brädan! Han såg det! Men Anders som for dit och tjuvkollade och skrattade (säkert) åt mig som plogade hela backen ner skulle nog säga att det bara var en bortförklaring för att jag var kass. Fast jag kan mycket väl ha varit kass också,men det fastnade faktiskt snö under brädan! hade gått mycket lättare annars!
Bortträngning, innebär helt enkelt att en mängd obehagliga känslor och tankar aldrig blir medvetna. Ja,dom blir aldrig medvetna så dom finns nog här nånstans.
Sublimering, individen kan omvandla icke önskade eller accepterade driftönskingar till socialt accepterad aktivitet. Well, vad har jag gjort för snuskigt? Pass

Jag sa nästan! Nästan alla använde jag mig av! Jag undrar vad Fille säger om det. Bäst att inte säga nånting annars blir jag nog ett spännande offer att psykologisera(?), ja.

Idag har jag fått massvis med skolarbete gjort, och mer ska det bli! Klockan är inte mycket än. Om jag gör klart allting ikväll borde Johannas skinnjacka vara så gott som min? =)

Det nalkas även kladdkaka med Zara.

Nu har jag ätit en kanelbulle, och väntar på Zara så jag får äta kladdkaka. Sen blir det Gilmore Girls, som jag väntat,en hel vecka! Kom just på att jag ett antal gånger har stavat vecka med ä, väcka. jag vet inte ens varför,jag vet inte vars det kommer ifrån,jag har aldrig haft problem med att stava vecka förut. Men då började jag ju även stamma efter att jag blev tillsammans med Erik. Man blir som man umgås.

Jag har fått en klänning av Erik också, fast jag valde den. Den är svart,det gör nog Johanna besviken. Nästa gång jag shoppar ska jag köpa något som chockar henne, med massor med färger eller mönster eller vad som helst.

Jag håller på med ett nytt försök till att byta kakelfog. Jag vill göra bort det, och den här veckan kändes egentligen inte alls bra, men nu gör jag det. Får se hur det slutar, förra gången smälte fogen. Måste ha varit något fel på fogen.(rationalisering!)

Nu ska jag prata med min älskade. Love

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback