Jajemen!

Jag fyndade idag!
Mamma kom precis och lämnade av kjolen,
och den var ännu finare än vad jag minns!



Som sagt, den gick från 298kr till 149kr till 74.50! :) Halva halva priset! FYND!

Nu är vi i paltkoma och ska ändå tvinga oss till ansträngning genom att installera spotlights i hallen.
Sen blir det vin och robinson!

Roadtrip!

Idag har vi varit till lycksele och grattat storebror!
Resan gick kanonbra både dit och hem och grabben skötte sig ypperligt!
Jag tror till och med att jag fyndade en härlig kjol, men det är jag inte säker på än för jag ångrade mig på vägen hem och ringde mor och hörde om hon kunde köpa den åt mig, så vi får väl se om den levereas! :) Halva reapriset var det så jag tror den gick lös på ca.74.50:-! :)
Det har varit en härlig dag, även om det gick undan, massor med gofika vilket jag har längtat efter.
Nu dukas det snart upp för palt på vårat matbord!

Jag har fått en hel del läsare på senare tid (som alla andra verkar det som;)), och lösenord är ingenting för mig, därför kommer jag från och med nu inte skriva om oss speciellt mycket, eller lägga ut bilder på oss eller Lukas. Så vill ni nu ha bilder på Lukas får ni beställa efter det! :)
Nu kommer det mer handla om huset skulle jag tro, eftersom vi är lite i renoveringstagen nu. Snart kommer förmodligen bilder på slutresultatet av hallen, och som det verkar nu kanske vi tar tag i tvättstugan ändå i vår. Och så småningom kommer vi ju även bygga ut huset, så det blir väl en del skrivet om det i stället! :)

Nu laddar jag för paltätning!

Inga fler sura miner!

När jag blir stressad då hamnar jag på noll. När jag annars kan vara rätt effektiv och positiv så blir jag som helt förlamad. Jag har glad att jag har mina ljus här i livet sånna här gånger, jag är glad att jag har Erik, som står ut med min panik och min svammel, och Lukas som inte direkt hjälper till när jag blir stressad utan snarare motarbetar mig. Men jag är så glad att jag har honom ändå, ett litet leende och han sänker min puls med 100. Hjärtegull!
Dessutom är jag otroligt glad att jag har så fina vänner som både genom sms och låååånga samtal, lyssnar på mitt tjat och gnäll, hjälper mig igenom och får mig att stå kvar på jorden. PLUS att jag har en wonderbar syster,mamma och svärmor som ställer upp helhjärtat! Ikväll kom svärmor ut igen och var med Lukas, och det är verkligen en tygnd som lyfter från axlarna när jag vet att jag inte behöver ha med honom på dagiset (som sagt, han gillar det INTE när han måste leka själv och jag städar). Nu har jag bara nästa vecka kvar att städa, och svärmor har sagt att hon stannar till varje kväll efter jobbet för att passa pjuklarven. Och inte nog med det stannar hon även till imorgon för att jag ska kunna städa innan Erik kommer hem, så jag ska få umgås med honom när han kommer. Hon är toppen! Ni är toppen allihopa och jag skulle inte stå på benen en dag utan att veta att ni finns där!
Och som att jag inte har haft nog med hjälp, så ställer Anders och Anna upp och barnvaktar på måndag, eftersom dom ändå är hemma med en annan aningens mer lurvig bebis. Jag andas ut!

Nu ska jag göra ett ryck, göra bort alla måsten som är kvar för veckan, så kan jag sova lugnt i natt.
Nu är jag en glad mamma igen!
Får bara hoppas att Lukas är med på noterna och sover lugnt i natt han också.. gärna sovmorgon imorgon, skulle inte sitta fel, då jag fått kliva upp tidigt några mornar nu. Plus att karln i huset kommer hem imorgon, min älskling, mitt hjärta, min bättre hälft och min själsfrände. Underbart, livet är väl alldeles för underbart!

Lukas är verkligen en liten stjärna, jag ser så mycket Erik i honom att det är galet. Det är helt otroligt att se hur han uttvecklas nu och jag är så glad att jag har chansen att få vara hemma med honom, se hur han växer och utvecklas. Han är verkligen vår skatt.

I helgen bär det av till Lycksele en sväng för att gratta storebror som fyller år. Det är alltid lika trevligt att fara dit.

Lite bitterhet finns dock kvar..
jag fick köra svärmors bil ikväll när jag for och städade, och hrrrmm vad min bil är skitig! Bara det blir plusgrader en ynka dag så jag får tvätta bilen, PLEASE?! Sen får det fortsätta vara minus och härligt vinter!
dock dom här skitminusgraderna på 5-7 minus är inte alls så värdefulla, det var härligt nu när det var riktigt kallt, ni som missade soluppgångarna och solnedgångarna dessa dagar ni missade något magnifikt! Och så härligt det är att få burra på sig ordentligt med kläder bara för att hämta posten! :)

Nu var det väl nytta jag skulle göra.

Tisdag

Stressig stressig vecka men jag passar på att blogga lite när jag ändå sitter hos syster nu och Lukas sover.
Lukas blev så trött så jag fick fara hit och lägga honom efter att vi letat skor.. som för övrigt gick åt skogen!
Det finns såklart INGA skor i hans storlek! De minsta var i storlek 24, och de var 1.5 cm för stora när han hade tjocksockar på sig.
Hrmpf! Måste väl beställa efter då men det är lite besvärligt när man inte kan prova också..
Dessutom är jag super stressad över diverse saker, så jag har egentligen inte tid att sitta här, men vad ska man göra. Grabben måste ju få sova i nån ordning.

Erik har börjat jobba 4-dagars, han far på söndagkväll och kommer hem torsdagkväll.
Självklart tycker jag att det är superhärligt att ha honom hemma varje helg, och att han inte är borta så länge åt gången. Men det är hemskt att han ska köra så otroligt mycket, jag blir ju så nervös att jag kräks.
Dessutom var varannan vecka förut, när Erik var hemma, en perfekt vecka att göra ärenden på. Då man är två som hjälps åt. Nu håller jag på att stressa sönder mig för att hinna med allt.
Dessutom behöver jag barnvakt mellan 13-16 måndag 25/1 och 8/2. Frivillig?
Vem är ledig en måndag?
Nej just det, ingen alls.

Nu ska Lukas få mellanmål, sen ska vi skynda oss hem för att sedan ta det liiite lugnt innan jag måste släpa med Lukas på dagiset för att städa.. Han gillar inte att vara på dagiset medans jag städar. Vem vill sitta ensam i ett stort lekrum? Inte Lukas i alla fall. Tur att jag sagt upp städningen och bara ska städa januari ut.


Julen bortstädad!

Vi hade en fenomenal helg i Östersund med goda vänner, god mat, härligt väder och en hel del rea! :)
Vädret på söndag var perfekt, och tävlingen var sjukt rolig!
Efter det for Erik på jobbet i måndags, och jag blev sur och grinig och for till syster, där veckan har spenderats.
Vilket toppenvecka! Jag har fått mysa, ätit ännu mer god mat, och skällt och gosat om vartannat med flickorna. Underbart i say! I morse åkte vi ut till Latikberg för att hälsa på dagiset, Lukas ska nämligen börja inskolas den 25/1. Gruvar mig något fruktansvärt, men han kommer nog få väldigt roligt!
Sen kom vi hem och har eldat och städat undan julen.. det är lite trist. Jag gillar julen och tycker inte att jag hann få den riktiga julkänslan i år.. kanske för att hela julen var kass förutom själva julafton då. Den var toppen. Nej, jag tar nya ryck till nästa år!

Nu är det dags för oss att äta middag och vänta in Erik som kommer hem ikväll!

Hannah, våra nyårslöften var
- Att vi inte ska stressa varandra (det blir bara jobbigt, man kan göra det på finare sätt)
- Erik har sagt att han ska lära sig tvätta (misson impossible!)
- Jag ska sluta engagera mig i folk som SUGER energi ur en! Från och med nu tänker jag inte anstränga mig eller engagera mig när jag ändå bara blir på dåligt humör! ;)
Hade ni några nyårslöften Hannah? :)

Färdigt! (nästan)

Ja, som sagt, vi har varit i renoveringstagen.
Erik slog näven i bordet i fredags och sa att nu ska vi göra om i hallen!
Sagt som det var satte jag mig och gjorde en fenomenal ritning i lördags, som jag stolt visade upp och guidade gäster till senare. :)
Vi har pratat hur mycket som helst om det vi ska göra om så vi visste ju precis hur vi ville ha det, vi hade ju tänkt ut allting, det var bara att få ner det på papper.
På måndagen for vi ner och handlade virke, och sen satte Erik igång för att riva väggen på eftermiddagen. Spännande va? Nu tänker säkert ni som varit här att "Finns det några fler väggar att riva i det lilla huset?" Ja,klart det gör! Speciellt om man bygger upp en ny 50 cm längre in i sovrummet! Och jag säger som svärmor så klockrent uttryckte det: "Så lite det gjorde i sovrummet, och så mycket det gjorde i hallen!" Har man redan litet sovrum, så man egentligen bara får plats med sängen, så gör det ingenting om 50 cm till försvinner. Vi for fortfarande plats med sängen, så det är lugnt! :) (Dessutom ska snart datorn ut härifrån, snaaaart..)

Lukas ville såklart också hjälpa till, även om han tyckte att det var lite otäckt ibland och levde om. Så mestadels satt jag och Lukas inne på hans rum och lekte på måndagen.






Såhär såg det ut innan, för en gångs skull kom jag ihåg att ta en "före" bild. Dock tog jag den lite sent, det har suttit hatthyllor och grejer här som varit hemskt hemskt ivägen. (och hemskt HEMSKT fula!)






Sen var det dags för skruvande, spikande, mätande, målande, och vips!
En ny hall!





Så småningom ska det upp lite krokar på väggen bredvid, men det får vänta.
Också ska det upp en till hylla ovanför den som är det nu, men vi köpte
för lite MDF, plus spotlights.
Jag är SÅ nöjd! Och så sjukt imponerad på Erik som fan verkar kunna ALLT!

Nästan månad blir det tapeter till sovrummet(eftersom det är en ny otapetserad vägg där nu), och eventuellt till  hallen.. ;)

Skulle vilja stanna tiden, om så bara för en liten stund.

Min lilla lilla bebis verkar växa upp han också, precis som alla andra.
Buhu, säger jag.
Jag kan inte förstå att han snart blir ett år. ETT ÅR!
Vars tog tiden vägen?

Jag är ganska så säker på att han har sagt sina första ord.. för några dagar sen.
Först "katt" och sen "hej". Det verkar som att han förstår vad han säger i alla fall.
Också har han börjat vinka. Men bara på hans villkor, såklart.
Han har blivit så stor. Även om han alltid kommer vara min bebis.

Vi är i renoveringstagen nu, det blev inte matkällaren och det blev inte en tvättstuga.
Jag återkommer med bilder när kaoset är löst! :)