Dagens fråga

Vad är rabarber? En grönsak? En frukt?

Rabarber, Rheum rhabarbarum, är en art i familjen slideväxter. Slideväxter är en familj växter i ordningen Caryophyllales, som är en ordning av trikolpater, som är den största gruppen bland gömfröväxterna. Till gruppen gömfröväxter räknas en stor majoritet av växtarterna, som karaktäriseras av att de har blommor eller frukt.

Känns som att jag gick runt i en cirkel utan ett svar på min fråga? När inte ens Johanna kan hjälpa mig, då blire knivigt.

Då får man vända sig till Johannas pappa som i det här fallet verkar ha alldeles rätt,
 rabarber är nog helt enkelt bara en växt.

Tisdagkväll på altan

Även fast vi tagit det otroligt lugnt i sommar, så känns det ändå rätt stressigt oftast.
Idag har vi stressat i oss fika som aldrig förr, först lunch hos gammelmormor Greta, sedan cheesecake och jordgubbar hemma, middag,prinsesstårta hos Henrik o Hannah, för att sedan invänta besök av Emelie och Linnea, mera cheesecake, jordgubbar och melon ute på altan. Men det blev ändå en lugn och skön kväll på altanen med brudarna. Under vårat skitsnack var Erik och hjälpte Daniel, sedan var dom här och började med trappen i slänten, och nu är dom och badar.

Jag försöker styra upp det här med framkallningen av bilder..
Det tar hundra år just nu, då vi ska ha vissa bilder för oss själva, vissa bilder kopior på till både det enda och det andra hållet, vissa ska det bara vara kopior på till andra hållet. Det tar tid! Men jag börjar se slutet.

Dagens fika börjar ge sig till känna, har hamnat i någon slags koma.
Imorgon ska Lukas farmor komma hit, hon ska vara här alldeles själv med Lukas från ca. kl .14.00, då drar vi till Lycksele för att köpa bilbarnstol och se skotertävling. Det kommer nog gå som en dans, Lukas gillar sin farmor.
Det kommer bli en toppendag imorgon, det är det alltid med Stina och Jacob :) Dom möter nämligen upp oss i Lycksele, mer underbart än så blir det nog inte.

Jag har beställt efter kläder till Lukas i dag. Det var rea, och jag fick 10 plagg för 309kr. :) Och då var ändå inte allt på rean! Riktigt fynd, må jag säga.

Jag har även skärt mig i fingret.

Nu ringde Erik och beställde kaffe.

Full fart

Lördagen varsvann i ett nafs, då jag och Lucke följde med Johanna och Daniel till Åsele på skotertävling och marknad.
Lukas fick två t-shirtar och en virkad blåbärsmössa! Ingenting var av mig, utan från diverse familjemedlemmar. Jag inhandlade endast kryddor, jag var nog inte riktigt i min vanliga shoppingform.

Även söndagen försvann, då var det fullt upp hela dagen. Först bad, som tar en smärre evighet för mig och Lukas. Sen ner på Vilhelmina en sväng för att handla och säga hej till Lukas mormor.
Sen for vi hemåt, och när Lukas ändå sov bestämde jag mig för bullbak. Gjorde hälften vanliga kanelbullar och hälften med choklad i och nötter på! Bullarna blev sedan betygsatta av Lukas farmor och farfar, och jag tror jag fick godkänt? I utbyte av nybakta bullar fick jag rökta firrar.

Dom löste jag ut idag, efter att ha spenderat förmiddagen hos pappa och min farmor! Efter Lukas powernap mellan 13-14 begav jag och Lukas oss vidare till Strandkullen för firrarna bland annat, och där bjöds det på fika!
Vi var där ganska länge, när vi kom hem var det dags för ytterligare en powernap, då passade jag på att rensa en rygg i potatislandet på ogräs, hann precis klart en rygg då vaknade grabben! Efter det gjorde vi mat, och inväntade Erik som kom hem vid halv 7. Efter maten stod det björnspan på schemat, men en grävare täckte upp vägen så det var bara att vända hemåt igen. Nu håller vi på att rensa ur potatiskällaren, jag tog en bloggpaus, fast jag egentligen skulle upp för att diska.

Efter rensandet och diskandet ska vi skära upp ett gäng melon, ta oss varsin kall öl, och njuta av sommarvärmen på våran fantastiska altan. Tända ljus och njuta av livet.
Jag brukar ha jätte svårt att somna på kvällarna, fram för allt för att våran säng är så fruktansvärt hård, men när Erik kommer hem släpper allting. Jag blir så avslappnad att jag skulle kunna gått och lagt mig för en halvtimme sedan. Dock är det så att när Erik är hemma, är det mycket som ska hinnas med, vilket gör att kvällarna oftast håller ut till midnatt. Men vad gör det, när man har en sådan fantastisk karl som jag.
Och nu eftersom även svärmor hittat hit så, Bra jobbat med barna! Erik är ju helt enkelt för bra för att vara sann!

Nu är det dags

Det är verkligen på tiden att jag lägger upp lite bilder!
Men som sagt ,det har gått så segt att lägga upp bilder, nu går det lite lättare så jag passar på!

Så här såg det ut innan vi flyttade hit!



Det såg än värre ut invändigt kan jag tala om! Tyvärr har jag inga bilder på det..
Men ja, vem flyttar till ett sånt här gammalt slitet litet hus? Jo, vi!
Två naiva, optimistiska amatörer!

Så här ser det ut nu!







Det är lite piller kvar, lite gräsmatta och lite fix. Men så ska det vara.

Så här blev altanen!





Erik byggde en soffa med förvaring i..



Det tog lång tid innan vi fick vårat bord, som vi specialbeställde, men det vart helt perfekt!
Här myser vi hela sommaren!

Glädjespridare

Jag fick en gång för länge sedan en blomma av Stina och Linnea.
Den blommar så vackert mellan varven och man bli så lycklig.
Den är så fin, så fin!



Vet inte riktigt vad det är för blomma, någon sorts porslinsblomma kanske?

Idag är det upptvättning på schemat, Lucke är nu badad och jag ska strax duscha.
Sen dammsugning och torkning av golven (vilket behövs varje gång vi badat Lukas, då det av någon anledning är vatten över heela golvet), sen kanske syster och flickorna kommer på besök?


Lucke

Lukas har förresten börjat med några halvtama krypförsök,
vilket skrämmer mig eftersom han bara är 5 månader! Kan han inte ligga hjälplös sprattlandes ett tag till?
Men nej, nu förflyttar han sig utan problem genom vardagsrummet, och jag lyckades fånga det på bild!



 Han ställer sig alltså på ett knä, rumpan rakt upp i vädret, och skjuter i från.
Kanske syns dåligt på bilderna men..

Onsdag

Jag hade en toppenhelg, dansgalan var perfekt och jag träffade ALLA som jag ville träffa och jag måste säga att jag har de finaste vännerna i hela hela världen!

Erik skulle egentligen ha semester den här veckan, men så blev det inte. Och det är skit tråkigt! Värdelös vecka. Tur att jag har Johanna som granne i veckan (nästan) ;) Och det blir ingen sthlms semester för oss heller, men då for vi ut på dansgalan istället. Också blir det skotertävling i Lycksele nästa vecka, så vi får nog roligt ändå. Eventuellt kommer Eriks lumparkompis hit nästa vecka så då är det ju tur att vi är hemma!

Annars planerar vi framtiden så det ryker!
För det första så har till och med Erik insett att vi behöver en kombi. (Hallelulja!) Även fast jag säger att han behöver absolut inte köpa en kombi om han inte vill, utan jag kan köpa en sedan när (!!) jag börjar jobba. Det går att tränga ihop sig om man vet att det är tillfälligt. Även om gubbarna på Volvo skrattade åt oss när vi skulle testa en större bilbarnstol och den knappt fick plats i bilen. Vi hittade en som tydligen var rätt perfekt, som såklart var såld (han hade glömt att ta bort annonsen) så nu är det bara att leta vidare och hålla koll om det kommer in något nytt på blocket.
 
För det andra så har jag så ruskigt mycket planer för våran lilla kåk. Jag hoppas på jobb direkt i januari så jag kan sätta igång med några av mina projekt. Till expempel ska vi byta innertak, innerdörrar, golvet i hallen,köket och vardagsrummet, källaren ska renoveras. Och jag har snart en hel trädgård att sätta igång med. Allting kommer, sakta men säkert, att bli precis som vi vill ha det. Med lite tålamod så:)

För det tredje så håller vi på att planera semester för nästa år. Några förslag så här i semestertiderna?!

Nu kommer joppihanna hit och vi ska käka meeera jordgubbspaj (tack mamma!)
Mamma bjöd nämligen på middag igår, och hade gjort 2 jordgubbspajer till efterätt. Men det var bara en som gick åt, så den andra fick jag med mig hem! :)

Lukas är det absolut finaste jag någonsin sett, kan fortfarande sitta och titta på honom i timmar. Han var nu 67.5cm lång och väger 8600g. Han har blivit så stor. Så nu är vi ute efter en ny bilbarnstol (VILKEN DJUNGEL!?) så jag tar gärna emot tips om det också! Jag känner mig helt vilsen. Vi har kollat på en och den var helt värdelös. Så lätt var det:)

Den här veckan saknar jag Erik så mycket att jag mår illa. Kan bero på att han skämde bort mig så fruktansvärt förra veckan, så jag tror aldrig han får åka på jobb igen. Dessutom var det ju som sagt tänkt att han skulle vara hemma nu. Kan även bero på att han är den finaste människan som finns, tillsammans med Lukas. Han är den vänligaste själen i denna värld.
Jag blir så fruktansvärt imponerad på honom, förra veckan for vi till Umeå för att köpa virke till bron upp till källardörren. Sagt och gjort, gick på ett kick, på kvällen hjälpte jag honom med vinklarna, eftersom bron är rund, (Erik är förresten grym på huvudräkning också, våra hjärnor tillsammans så är vi värste mattesnillen!) Sen dagen efter höll han på till kl.14.00 sen var bron klar! VARS HAR HAN LÄRT SIG ALLT?! Han är otrolig.





Torsdag

Idag har jag haft en alldeles ypperlig dag.

Kl.13 åkte vi till Vilhelmina och hälsade på mamma. Vi gick en promenad, handlade och gjorde kycklingsallad till middag och bara myste i värmen. Lukas, som vanligt, är bara glad och fantastisk.

I veckan har jag verkligen blivit omhändertagen!
Det senaste (förutom middagen hos mamma idag) var att mamma kom hit igår med en geisha (chokladkaka) till mig och nästan en helt ny garderob till baby Luke. Nu kommer vi inte behöva köpa kläder till honom på ett bra tag. Även om det är svårt att låta bli :)
Jag smaskade i mig chokladen igår (som absolut gjorde hela min kväll), samt en hel del frukt som också dumpats här i veckan :)
Jag gjorde en ordentlig laddning rabarberkräm i veckan som har varit lunch varje dag, så gott! Blir nog aldrig less på rabarberkräm (även om min inte kan mätas med Gretas). Imorgon är det dags för en ny laddning.

Imorgon anländer även Johanna till byn!
Och på söndag kommer Stina hit! Bättre än så blir det inte, de bästa brudarna på hemmaplan.

Nu ska jag pussas godnatt i telefon med min älskling. På måndag får vi pussas godnatt på riktigt och jag ska pussa ihjäl honom. Eller i alla fall pussa honom medvetslös.