Lördag

Vi som hade planerat myskväll igår, tji fick vi!
Vaknade ca. 04.30 med världens kramp i magen, gjorde jätte ont och jag kunde knappt röra mig. Sen gick det bättre när jag låg still en stund men så fort jag rörde mig så gjorde det ont igen. For ner på vilhelmina på kontroll kl.11 och då klämde Gunilla lite grann, också sa hon att hon trodde att det var en inflammation på revbensbågen, och att det hade blivit irriterat nu när jag hade haft så mycket sammandragningar. Men om det blev värre skulle jag komma tillbaka på eftermiddagen.

Hade planerat att göra lite ärenden, för att sen äta middag hos systran och ha en helkväll där. Men hade så ont att jag for till hennes lägenhet och la mig i stället. När hon slutade jobba kl.14 så fick hon skjutsa mig till Gunilla eftersom det hade blivit värre, gjorde bara ondare och ondare. Så Gunilla ringde till lycksele och surrade en stund med dom, och nu trodde dom att det antingen var nått fel på levern, eller att det faktiskt var så enkelt att det var dags för förlossning. Men jag hade inga värkar, men tydligen så kan det kännas sådär också. Innan värkarna kommer. Hur som hellst så skickade Gunilla i väg mig till Lycksele, så Annelie fick köra mig dit. Dom tog prover och gjorde CTG, och allt var såklart helt normalt och nu helt plötsligt trodde dom att det var magkatarr? Jaja. Fick tabletter och sen fick jag åka hem igen. Kändes inte så kul att åka hem när man fortfarande hade lika ont. Det är jobbigt att inte veta!

Fick i alla fall träffa våran 1 dag gammal tremening när vi var på BB. Var länge sen jag såg en sån liten bebis, man längtar ju inte direkt mindre nu. Tänk om vi hade haft sån tur att det hade varit dags igår! Tur jag sa åt Erik att stanna i gällivare tills jag visste mer i alla fall.. jag kanske kände på mig att det inte var dags?
Jag tror då inte på magkatarr, känns som att inflammation på revbensbågen låter mer vettigt.

Idag känns det lite bättre. Det gör ont när jag rör mig, men när jag sitter still går det bra. Det är väl bara att bita ihop! Är ju några dagar kvar till bf.

Vi bestämde oss för att ta våran myskväll i kväll i stället, så om nån timme kommer Annelie och eventuellt även mamma hit. Så ska vi äta och mysa. Nu ska jag duscha.

Erik var så nervös igår, den stackaren. Inte lätt när han jobbar borta. Men han är verkligen toppen. Han gjorde mig så lugn även fast han var supernervös själv. Han fixar allt. När han säger `allting ordnar sig´ så tror man honom. Hoppas verkligen det är lugnt tills han kommer hem nu. Finns ju inte mycket han kan göra när han är där borta, också sa jag ju åt han att han skulle stanna kvar där också. Men nu är det ju snart bara en dag kvar tills han kommer hem, så det borde gå bra. Hoppas på en lugn kväll ikväll!

Det var i alla fall himla mysigt på BB, längtar tills vi ska få åka dit och stanna kvar! Men då lär vi väl bara vilja åka hem. Jag hoppas vi får Jörgen o Hannas rum. =)

Onsdag

Med förvärkar till och från i fyra dagar nu och en 4 timmars sömn i natt är jag lite spak idag. Fast jag har i alla fall kunnat slumra till någon gång emellanåt idag, vilket har varit skönt. Har fått lite uppdatering från både sundsvalls hållet och umeå hållet, och ikväll får jag sällskap som bjuder på bakad potatis, vilket gör att jag nog förhoppningsvis kommer sova gott i natt. Dessutom är jag nu nyduschad och börjar känna mig lite mer som en människa.

Till stor del är det nog för att jag har haft förvärkar och Erik jobbar som jag inte kunnat sova.. Jag är ledsen storasyster, men jag och Erik pratade om det igår och det perfekta vore om vi fick fara iväg när han är hemma. Så då blir jag nervös när jag har förvärkar. Men nu känns det inte som att det blir i veckan faktiskt, fast jag far gärna direkt på måndagkväll när Erik kommer hem! =)

Erik skickade ett sms i förrgår där det stod: "Tänk hur länge sen det är vi bestämde oss för att skaffa barn och nu är det bara dagar kvar." Och det har faktiskt varit en otroligt lång och jobbig väntan, nu är det ungefär 1 år och 4 månader sedan vi bestämde oss för att skaffa barn. Men nu är dom viktigaste 9 månaderna gjorda och här står vi. Nu är det bara att hålla tummarna att allting rullar på bra.

Tänk vad tiden flyger i väg. Känns som att det var förra veckan vi fick reda på att jag är gravid.
Det är snart 4 år sedan jag och Erik öppnade ögonen för varandra. Och mamma fick ur sig:"Nä, men jag har hört så mycket dåligt om dom där!" (Kan tala om att efter hon träffat Erik har hon älskat honom lika mycket som hon älskar mig, hon erkände det i lördags.) Det känns som att jag alltid har varit med Erik. Vi är som pusselbitar, så är det bara. Förra skiftet Erik jobbade fick jag ett sms där det stod "Du är min bästa vän", och så är det, han är min bästa vän också, mitt allt.

Vi gjorde 4 tester på internet i söndags, och 2 tester visade att det skulle bli en pojke, 1 test visade flicka, och 1 test var osäkert men lutade lite mer mot flicka. Så det hjälpte inte så mycket. Sen gjorde vi "ringtestet" som visade att vi sammanlagt skulle få 3 pojkar, men då var missfallet inräknat, alltså kommer vi få en till pojke efter den här. Spännande att se vad som stämmer! =)

Är jag expert på att surra ihop ett helt blogginlägg eller är jag expert?! Nu ska jag på affärn en sväng, kanske Annika kan tala om vad vi har i min mage.

Söndag

Gårdagen var riktigt toppen, bestod av en lugn dag med lite barnfilmstittande, Erik skotrade. Sen fick vi åka ner på Vilhelmina och bli bjudna på mat hos mami eftersom storebror fyllde år i fredags. Men han blev grattad igår i stället. God mat, och jäkligt god efterrätt som systran hade ordnat, pannacotta! himmelens gott. Efter 4 timmar där for vi hemåt igen och fick finbesök. Alltid lika trevligt! Kvällen avslutades med Stephen Kings `The Mist´. Grädden på moset!

Idag har vi hittills gjort lite viktigt pappersarbete, nu är vi vuxna, blivande föräldrar, och ansvarsfulla minsan.
Nu ska vi fara en sväng runt byn, sen blir det mer svullande med kladdkaka, och som det ser ut kanske mer finbesök?
Idag är det mysdag, passa på att njuta till fullo eftersom Erik åker i väg och jobbar imorgon igen. Nästa vecka han kommer hem ska det spenderas några dagar på BB har vi tänkt! En liten tripp till lycksele =)
Får väl se om det blir som vi planerat. Jag ska göra mitt bästa.

Om ca 2 veckor kommer stadsbrudarna troligtvis hem en sväng. Det ska bli kul, förhoppningsvis har jag då en avkomma att stolt visa upp!

Nu kliar det i fötterna.

Fredag

Imorse började jag fundera, som så många gånger förut, varför i hela friden vi har en 160cm säng med två täcken!?
På kvällarna när vi går och lägger oss kan vi oftast ha varsitt täcke, men ligger ändå på ena sidan av sängen. Så varför ha en säng som tar upp hela sovrummet (vi har ett litet sovrum), när vi använder halva? Sen är det samma visa varje morgon, när vi vaknar ligger ALLTID Eriks täcke på golvet. Så varför inte bara skita i att försöka ha varsitt täcke och dela på en gång?
Ett himla bekymmer,i know.(observera att det är Eriks täcke som ligger på golvet, det är alltså inte jag som är mesig och kryper in under hans täcke, det är han som kryper in under mitt;) )
Jag antar att det är kärlek helt enkelt. (Jag klagar såklart egentligen inte, det är himla mysigt att sova ihopflätade.)
I och för sig så brukar jag trycka ihop kuddar och ett täcke när Erik är borta, så det ska kännas som att nån ligger där. Så där har vi ju användning av det andra täcket, som varannan vecka får ligga på golvet! Känner att jag måste börja visa min uppskattning lite mer för det andra täcket..

Jag gav mig på att försöka hitta på något nytt med gamla gardiner, jag är less på dom vi har och vill byta, men hittar inget att beställa efter och i vilhelmina finns inte nog stor utbud för mig. Efter sådär 4-5 försök gav jag upp och samma gardiner som innan sitter där nu igen. Sen ringde mamma och då insåg jag hur tragisk jag var som gnällde över gardiner. Så från och med nu ska jag bry mig lika mycket om våran inredning som jag för 15 minuter sen brydde mig om det andra täcket! (Tills nästa gång jag tar mig på ikea..)

Även fast jag inte jobbar längre så är det ändå alltid lika skönt med helg. Jag ska skura golven och sen fixa mig en e-legitimation.

Förresten så ska jag och Erik bygga oss ett skåp! Det kommer blir snyggt, framför allt så jäkla roligt.

Trevlig helg!


Onsdag

Erik önskade lasagne till middag, vilket jag mer än gärna gör flera gånger i veckan eftersom jag älskar lasagne. Skulle pröva en ny gryta att göra ostsåsen i och jag tror det var där allt gick snett..
när lasagnen sen varit inne en tid i ugnen och man började känna doften så luktar det verkligen inte lasagne. Jag kan inte förklara vad det luktar, men det luktar inte gott! Sen ringde Erik och sa att han skulle bli sen, så jag tänkte att jag äter på en gång, vrålhungrig som jag var och som jag hade längtat efter denna lasagne, så kunde han äta sen när han kommer hem. Och den smakar om möjligt ännu värre än vad den luktar. Kan någon lista ut det här mysteriet? Jag har gjort lasagne flera gånger förut och har aldrig varit med om nått sånt här.
Tur att Erik skulle bli sen, så har jag ju i alla fall tid på mig att laga något nytt.. Men nånting enkelt!
Urvalet i frysen var schnitzlar, hamburgare eller fiskpinnar.. så det får bli schnitzlar och hemmagjord pommes, snabbt och enkelt! Lite väl lyxigt egentligen för en helt vanlig onsdag, men kände inte alls för fiskpinnar..

Så det kan gå.

Imorgon ska jag på kontroll, eftersom jag missade den i måndags. Alltid lika spännande, blir roligt att se vad hon har att säga den här gången.
Nu ska jag kasta mig över en hus&hem medans jag väntar på maten och Erik. Lika bra att vänta på honom nu när det ändå blev fel. Allt är verkligen på topp när Erik är hemma. Det är så roligt att lyssna på honom när han planerar. Framförallt eftersom han planerar en väldigt fin framtid för oss, det låter som att han har bra planer och vi kan nog komma överens :) Han är lycka.

Förresten kan jag tala om att jag var vaken kvart i 5 imorse och halv sex klev jag upp och städade! Tog mp3 för att underhålla mig själv, och Erik sov så lugnt under tiden. Varför är jag uppe och städar halv sex? Gick däremot och la mig igen sen efter några timmar och låg och kramades en timme i sängen. Jobbigt att kramas med tjockmagen dock. Snart är all vår väntan över!

Tisdag

Fick någon form av magsjuka natten till måndag, som gick över lika fort som den kom. Har känt mig lite konstig i magen ända tills idag, men kräktes inte nånting efter igår morse i alla fall. Skumt!

I går kom Erik hem, eftersom jag inte var riktigt pigg så tänkte vi ta det lugnt och ställde in det vi planerat. Men det tog väl 3 minuter så insåg vi båda två att vi var alldeles för nyfikna på Eriks nya telefon som väntade på ica, och skotern som väntade i strandkullen. Så en sväng ner på Vilhelmina, en sväng till strandkullen där jag faktiskt kom till användning i garaget, och sedan hem igen. Det slutade med att vi somnade vid 00.30, men så värt. Vi gjorde så mycket att det känns som Erik har varit hemma flera dagar. Telefon och skotern var över våra förväntningar, och helt ärligt är jag nog lika lycklig som Erik. Men  det får nog vänta med både åkandet och körandet för mig ett tag till. Jag lever fortfarande på förra vintern, det var toppen! Jag älskar att bo i vårat hus här ute. (Har jag sagt det förut?)

Gårdagen bestod av många många roliga nyheter, som fick mig på toppen humör. Och de har bara fortsatt rulla in under den här dagen, så nu kan jag inte annat än le. Att jag får gosa mig till sömns på kvällarna nu gör inte saken värre, det var en tuff vecka utan gosande.

Har hittat ett soffbord jag vill ha, och äntligen en tvbänk som jag älskar. Den får nog vänta, eftersom den gick på 6500kr.  Bättre än förra gången jag hittade en tvbänk, den gick på 12000! Så den fick jag slå ur mina tankar. Men det är egentligen inte en bänk, det är en helt förvaring med hyllor och allt. Skitsnygg. Soffbordet gick i alla fall bara på 1000kr, så det kanske inte behöver vänta lika länge.. men jag ska vara förnuftig och inte beställa nånting just precis nu i alla fall.

Jag funderade på om jag kanske skulle putsa fönstren (som VERKLIGEN behövs) eller baka bullar i veckan för att förhoppningsvis få åka in på BB snart, men nu har vi bestämt att nästa söndag blir det lite fönsterputsning kanske.. håll tummarna att det går som planerat.

Nu ska jag gosa vidare. Erik är världens gosigaste.

Söndag

Jag vet att det var alldeles för länge sen jag uppdaterade, men ska sanningen fram så har jag ingenting intressant att skriva och dessutom händer det såå mycket spännande här i Latikberg att jag faktiskt inte har tid med datorn! Framför allt annat, eftersom det är rätt lugnt här i Latikberg, så tycker jag mest det är besvärligt att sitta vid datorn speciellt nu för magen börjar bli så pass stor att jag inte får upp benen som jag brukar och alltså inte kan sitta särskilt skönt.

Hur som hellst kan jag väl uppdatera läget till Anna-Karin och resten av er funderande, att jag fortfarande är tjock och inte klämt ut någon bebis ännu. Trodde faktiskt att jag skulle åka i väg i natt eftersom natten bestod av endast värkar konstant från att jag kom hem 22.30 tills ungefär 08.30 i morse. Tyvärr var det ju antagligen förvärkar och inga riktiga värkar. Fick lite panik när jag insåg att jag faktiskt inte har packat bb väskan klart än.. och andra sidan kommer jag nog aldrig nånsin att ha packat klart den, det kommer sluta med att jag tar med allt vi äger och har.  Bättre för mycket än för lite, eller?

Erik fick fara i väg och jobba i måndags, vilket faktiskt kändes lite kul. Trots att jag saknar honom otroligt mycket, men vem vill gå hemma? Egentligen? Det är klart att han vill jobba, och jag vill att han ska jobba. Jag vill också jobba. Det hör ju som till. Men det är tomt utan honom. Jag har verkligen njutit av dom här månaderna när han har varit hemma i alla fall. Dessutom har jag fått städmani av att inte kunna göra så himla mycket grejer, som att åka skidor till exempel, att jag dammtorkar allting typ 3 gånger i veckan. Igår var jag nära på att städa garderoben bara för att hitta nånting som såg ut att vara lite smutsigt, så jag skulle hitta nånting jag kunde tvätta. Men jag lyckades hejda mig själv. Det är rätt jobbigt, för man blir van vid att det är för rent och får därför panik av minsta lilla damm. Snart blir det andra tider och det ser jag fram mot!

Imorgon ska jag på kontroll och föräldraträff, sen ska jag handla lite och hämta ut Eriks nya telefon. Sen kommer Erik hem igen imorgon kväll. Då ska vi hämta hem hans efterlängtade skoter. Jag har städmani och Erik har blivit shopoholic. Ny telefon, ny skoter, och på tisdag ska vi hämta ut hans nya skoterkläder. Men jag gillar det, eftersom han har lovat mig en ny kamera någon gång i framtiden och jag längtar så det kliar i fingrarna. Vi ska införskaffa oss en systemkamera,så jag kan få användning av mina kunskaper, men den måste ju ha färdiga inställningar också de gånger man ska ta snabba bilder. Inte så himla svårt att hitta en sån egentligen kanske, men det ska hur som hellst bli kul. Speciellt att få ställa in allting själv så bilden blir precis som man tänkt sig. Tänk vad jag ska fota!



V.36!

Idag när Erik kom hem från jobbet så kastade vi in oss i bilen, utan att äta mat, och for ner på vilhelmina för att hämta hem Eriks nya skoter, med höga förväntningar vill jag lova. När vi kommer in på Appelqvist så står dom och försöker dra igång skotern utan resultat, och det visar sig att det tydligen är nått fel på den. Så vi fick ingen skoter med oss hem, och besvikelsen är bortom alla gränser. Stämningen är tung.
Erik fick den här nappen med sig i alla fall, vilket jag tycker var fantastiskt hyggligt,
(Det är ingen mening att trycka upp bilden, våran kamera har lagt av och slutat fokusera så den är bara suddig.)




kan tyvärr inte säga om Erik är särskilt nöjd, speciellt inte eftersom han skojade till det och sa: "Här får du med dig ett tröstpris" och skrattade gott åt sitt eget skämt. Stackars Erik. Nu ska vi tröstäta lite glass.

Grabbarna, det vill säga Erik,Daniel och Robin, hade tänkt fara på bio nästa vecka. Jag tänkte inte följa med, tills Erik såg trailern och sa:"Sandra, du måste följa med! Jag vågar inte se den här utan dig!" Så okej då, jag offrar mig väl. ;) Kan vara kul, var ett tag sen jag var på bio.

I helgen ska systran komma hit, och jag hoppas att Stina tittar förbi en sväng.
Eriks skoter kommer förhoppningsvis imorgon istället, håll tummarna.

ändrade planer

Nej, i stället för en tupplur blir det en tur på sparken, frisk luft och dessutom får jag åka hela tiden nu. Förut brukade vi turas om att sjutsa varann men nu får jag åka konstant, inte helt fel.
Dessutom måste jag upprepa vilken förträfflig människa Erik är. Han är bortom mitt förstånd, helt perfekt på alla sätt och vis. Jag känner mig lika nykär varje gång jag ser honom, när ska det vända? Och hur ska det gå när det vänder?;P Äsh, jag älskar honom för mycket för att det ska vara riktigt hälsosamt. Men oj, vad jag njuter av min blivande familj. Fast jag och Erik har alltid sett oss som en egen liten familj. Inte så konstigt kanske.. Han är toppen och jag känner mig så lyckligt lottad!

GOTT NYTT ÅR! Jag ser fram emot 2009 och allt vad det innebär, kommer bli ett toppenår! 2009 är vårat år, så är det bara.

Torsdag

Jag vet att jag är helt värdelös på att uppdatera, fast jag har ju mina perioder. Men det har varit dom stressigaste mellandagarna nånsin och jag har helt enkelt inte hunnit.

Men jag har inte åkt in på BB än! Hörde att rykten började gå runt Vilhelmina, eftersom jag inte hade skrivit i bloggen på så länge ;)
Så är läget, jag är fortfarande en otålig flodhäst.

Jag har varit med om ett julmirakel som innefattade småfåglar, och jag har haft den bästa nyårsaftonen i mitt liv. Inte för att den slutade helt perfekt, och jag kunde inte riktigt känna det där lugnet, men det var verkligen magiskt. Helt perfekt. Det behövs inte mer än en bra portion Erik så är kvällen räddad, jag måste säga att han är toppen. Vilken karl jag har hittat mig. Mina nyårslöften blev i alla fall att jag ska ta mer kort, som jag och syster kom överrens om när vi höll på med mammas julklapp. Vi måste helt enkelt bli bättre på ta kort. Så det är ett nyårslöfte. Det andra var att nästa nyårsafton ska jag väga kanske 5 kg mer än var jag gjorde innan graviditeten. Blir spännande att se hur jag lyckas med det! Jag har försökt med det tidigare men det har inte alltid gått så bra. Kul att ha en liten utmaning under året i alla fall. Sen får vi väl se om det betyder att jag måste gå ner eller upp i vikt :p

Idag går vi in på V.35. Känns helt sjukt kan jag tala om. Går inte riktigt att förklara känslan, men självklart känns det helt fantastiskt. Helt otroligt. Nu känner man verkligen när den rör sig också vad det är, om det är en fot eller så. Man känner verkligen att det ligger en bebis där inne, men det är svårt att tänka sig hur den ryms! Fast egentligen ryms den nog inte, så den kommer nog ut snart. :) Nu har jag i alla fall fått det bekräftat att det finns säkra tecken på att den tänker komma ut tidigare, så jag hoppas att det stämmer. Men rätt vad det är så går vi över. Jag hoppas verkligen inte det, jag vill ha hit bebis nu! All förlossningsskräck har försvunnit också. Det känns bra. Förut var jag så nervös för min egen skull, att det ska göra ont, osv. Nu är jag mer nervös att det ska hända nånting med barnet. Eller att det inte ska funka med amningen. Men det ska jag inte stressa upp mig över nu, då förstörs väl allting bara för att jag är uppstressad.

Nä, nu ska jag lägga mig och vila en stund, se lite vänner. Vart inte mycket sömn i natt, även fast vi låg i sängen till 10.30. Tur att jag kan vila på dagarna, annars hade jag inte vart människa nu. Det tar på Erik också märker jag, för igår slocknade han i 3 timmar mitt på dagen. Huvudsaken är väl att vi får nån sömn!